Kandidati za dekana FPN Nataša Ružić i Olivera Komar

Natašu Ružić predložili su prof. dr Saša Knežević i doc. dr Boris Vukićević, dok je Olivera Komar predložena od strane doc. dr Miloša Bešića i mr Uglješe Jankovića
179 pregleda 2 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pravni fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.09.2013. 16:02h

Nova dekanica Fakulteta političkih nauka mogla bi biti doc. dr Nataša Ružić ili doc. dr Olivera Komar, koje su kandidovali članovi Vijeća tog fakulteta.

Iz Izborne komisije za izbor dekana na FPN-u saopšteno je juče da su oba prijedloga stigla od ovlašćenih predlagača, da su dostavljena blagovremeno i da su potpuna.

„Izborna komisija je utvrdila prijedlog liste kandidata o čemu su obaviješten ovlašćeni predlagači koji imaju pravo prigovora Vijeću Fakulteta u roku od tri dana od prijema obavještenja“, navodi se u saopštenju.

Natašu Ružić predložili su prof. dr Saša Knežević i doc. dr Boris Vukićević, dok je Olivera Komar predložena od strane doc. dr Miloša Bešića i mr Uglješe Jankovića.

Reizbor dosadašnje dekanice tog fakulteta, Sonje Tomović - Šundić ranije je osporen jer su je podržali i predložili Milan Marković i Miloš Bešić, a samo je Bešić član Vijeća, dok Markoviću miruju radna prava jer je zaoslen kao predsjednik Ustavnog suda.

Nakon reagovanja dijela članova Vijeća, dekanica je na kratko povukla kandidaturu, ali se ubrzo predomislila kada je i izabrana za to mjesto. Ipak, Upravni odbor UCG jednoglasno je u julu poništio izbore za dekana FPN-a i donio odluku da se raspišu ponovni izbori.

Bonus video: