Saslušanje o epidemiji u Beranama 30. septembra

Biće saslušani Miodrag Radunović, Boban Mugoša, Vuka Golubović, Faruk Pačariz, Ervin Adrović Goran Čukić i Milovan Živković
0 komentar(a)
voda, česma, Foto: Shuterstock
voda, česma, Foto: Shuterstock
Ažurirano: 20.09.2013. 15:36h

Skupštinski Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranja većinom glasova podržao je inicijativu MANS-a za kontrolim saslušanjem državnih i lokalnih funkcionera u vezi sa epidemijom u Beranama.

Tako će 30. septembra biti saslušani ministar zdravlja Miodrag Radunović, direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša, predsjednik opštine Berane Vuka Golubović, direktor Vodovoda Faruk Pačariz, pomoćnik direktora Direkcije za saobraćaj Ervin Adrović i epidemiolog iz Berana Goran Čukić i infektolog Milovan Živković.

Poslanik Pozitivne Goran Tuponja rekao je da je nevjerovatna činjenica da se ni nakon mjesec dana od početka epidemije ne zna krivac.

"Nadam se da će nam saslušanje dati konkretne odgovore, kako bi se utvrdila čija je odgovornost trovnje više 1.500 ljudi", rekao je Tuponja.

Zorica Kovačević iz DPS-a kazala je da je očeigledno da je voda uzročnik epidemije, te da neko mora snositi odgovornost za ovo što se dogodilo. Njen prijedlog je da se utvrdi ko je odgovoran i da bude krivično gonjen.

Radovan Asanović (DF) rekao je da je situacija povodom problema sa odlaganjem otpada u Vasovim vodama već godinama kritična:

"Nepohodno je saslušati ministra Radunovića jer je on odbio bar 20 puta da se sretne sa mještanima Beransela. Oni su upravo iz tog razloga "Vasove vode" prozvali "Bobovim vodama", kazao je Asanović.

Iako su predstavnici opoziciji insistirali na saslušanju direktora Bemaxa Veselina Kovačevića, protiv kojeg je policija podigla prijavu zbog sumnje da je kompanija, tokom rekonstrukcije puta, oštetila vodovnu cijev, većina članova nije bilo za takav predlog.

Bonus video: