Podgorica: Od srijede kreveti za 278 brucoša

Studenti zadužuju sobe u domu u kojem su ostvarili pravo na smještaj, uz odgovarajuću dokumentaciju i smart karticu - kao identifikacioni dokument
170 pregleda 0 komentar(a)
Studentski dom, Foto: Luka Zeković
Studentski dom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.09.2013. 15:28h

Pravo na smještaj u podgoričkim studentskim domovima ostvarilo je 278 studenata brucoša, koji su u srijedu počeli da useljavaju.

Portparolka Gordana Mrdak saopštila je da je 251 student prve godine ostvario pravo na dom na osnovu postignutog uspjeha tokom školovanja, a da je 27 brucoša dobilo krevet kao korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice, u skladu sa propisima o socijalnoj zaštiti.

Ona je kazala da su konkurisala 693 studenta prve godine studija, što je, tvrdi, mnogo više nego prošle godine.

Pojasnila je da će 131 student biti smješten u II fazi, 100 studenata u Novom studentskom domu, 20 studenata u I fazi i 27 studenata, korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice, u Starom studentskom domu.

“Rang-lista studenata koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima u Podgorici određena je na osnovu kriterijuma koji su utvrđeni Pravilnikom o kriterijumima, načinu, uslovima i visini naknade za ostvarivanje prava na smještaj i ishranu u domu, studentski kredit, stipendiju i participaciju prevoza”, piše u saopštenju.

Studenti zadužuju sobe u domu u kojem su ostvarili pravo na smještaj, uz odgovarajuću dokumentaciju i smart karticu - kao identifikacioni dokument.

Stariji studenti, koji žele smještaj u domu, mogu da se prijave do 20. septembra.

Novi dom otvaraju do 1. oktobra

Iz JU Dom za učenike i studente saopšteno je da datum otvaranja novoizgrađenog studentskog doma još nije određen, a “Vijesti” nezvanično saznaju da će početi da radi oko 1. oktobra.

“Postojeći kapaciteti u Podgorici od 962 mjesta prošireni su za 400 novih mjesta u novom domu.

Ovaj objekat je izgrađen po principu privatno-javnog partnerstva između Ministarstva prosvjete i investitora 'Kroling' iz Podgorice. Datum otvaranja ovog objekta biće utvrđen odlukom ova dva subjekta“, piše u saopštenju. Ministar prosvjete Slavoljub Stijepović kazao je ranije da će useljenje početi u septembru.

Bonus video: