Slavica Šćekić na odluku Vlade: Mafija ubija moga brata

"Vlado Crne Gore, hoćete li to da policijskoj akademiji date ime ubica mog brata ili pak prvljavih policajaca ili nalogodavca po čijoj direktivi je ovakva odluka donijeta?"
96 pregleda 7 komentar(a)
Slavica Šćekić, Foto: Luka Zeković
Slavica Šćekić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.09.2013. 14:29h

“Mafija ubija mog brata”, tako Slavica Šćekić ocjenjuje, kako kaže, sramnu odluku Vlade da odbije inicijativu sa više od 6.000 glasova da policijskoj akademiji u Danilovgradu nosi njegovo ime.

“Rečeno mi je da je ovakav sramni predlog potekao od Miga Stijepovića i njegovog Ministarstva prosvjete. Za davanje imena policijskoj akademiji bili su samo Raško Konjević i Duško Marković. Ostali bestidnici glasaše protiv”, rekla je Šćekić “Vijestima”.

Ona dodaje da nije mogla da zamisli da će se donijeti takva sramna odluka.

Šćekić, po mišljenju Vlade, nije zaslužio da akademija nosi njegovo ime >>>

“Vlado Crne Gore, hoćete li to da policijskoj akademiji date ime ubica mog brata ili pak prvljavih policajaca ili nalogodavca po čijoj direktivi je ovakva odluka donijeta? Žalosno je vladino objašnjenje zašto nijesu dali policijskoj akademiji ime moga brata. Da nije tragično bilo bi smiješno. Ali meni nije do smijeha, srce mi se cijepa od ovog jezivog saznanja", rekla je Šćekić.

Ona se pita da li je moguće da se država ovako ponijela prema borcu za pravnu državu i vladavinu prava.

"Ovakvu sramnu odluku mogu da tumačim samo kao dokaz da se neko grčevito bori za opstanak mafije i organizovanog kriminala kao i trgovine dječijim organima. Zar je moguće da se država na ovaj način odužio mom bratu koji je liše života štiteći je od mafije i organizovango kriminala. Ovakvom sramnom odlukom vlada je pljunula na mog brata, njegovu porodicu i sve građane koji su potpisali peticiju. Ovom sramnom odlukom Vlade još jednom se potvrđuje činjenica da je mafija jača od države”, navela je Šćekić.

Bonus video: