Kadmov dan prvi put u Budvi

Riječ je o manifestaciji koja će prije svega promovisati kulturno nasleđe grada Budve sa akcentom na antičko nasljeđe i mit o Kadmu i Harmoniji
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.09.2013. 18:51h

Turistička organizacija Budve uvrstila je u bogat kalendar kulturno zabavnih dešavanja , još jednu manfestaciju. Nime,pretposlednji dan septembra, rezervisan je za atraktivnu manifetaciju, koju Turistička organizacija Budve organizuje prvi put – "Kadmov dan".

Riječ je o autentičnom cjelodvenom dešavanju, kojim će biti održano na trgu ispred Starog grada 29. spetemnbra.

Prema riječima portparola TO Budve Darje Marović riječ je o manifestaciji koja će prije svega promovisati kulturno nasleđe grada Budve sa akcentom na antičko nasljeđe i mit o Kadmu i Harmoniji.

"Kadmo i Harmonija se smatraju osnivačima Budve i utemeljivačima posebnog osjećaja Budvana za lijepo i raskošno. Mnogi i danas vjeruju da su njih dvoje, svojim dolaskom i djelovanjem, Budvi zauvjek podarili dio vlastitih božanskih atributa. Upravo iz tog razloga, grad koji i danas stoji na mjestu na kojem su ga podigli kao najljepši spomenik njihovoj ljubavi, će ispričati priču o njima. Učesnici programa ove manifestacije biće obučeni u antičke toge, muzičari će takođe imati za temu muziku tog perioda, a posjetiocima će se nuditi hrana vezana za prapočetke grada Budve i ovog područja".

"Cilj festivala je promovisanje našeg kulturnog nasleđa kao i gastro ponude, što je sve skupa jako važan segment naše turističke ponude, ali i brend naše zemlje, da bogatim kulturno-umjetničkim programom privučemo što veći broj posjetilaca i da u ovom periodu postsezone učinimo boravak turistima u Budvi ljepšim i interesantnijim", kazala je Marovićka.

Bonus video: