Obuka za reagovanje u slučajevima nesreća

"Učesnici će steći znanja iz tehnika procjene i koordinacije na terenu, logistike, izvještavanja, operacije na terenu, upotrebe telekomunikacione opreme"
0 komentar(a)
Crveni krst, nevrijeme Crna Gora, Foto: Crveni krst
Crveni krst, nevrijeme Crna Gora, Foto: Crveni krst
Ažurirano: 17.09.2013. 16:43h

Crveni krst Crne Gore (CKCG) je od 9. do 20. septembra ove godine domaćin FACT obuke, kursa za zaposlene i volontere nacionalnih društava Crvenog krsta/Crvenog polumjeseca, Međunarodne federacije koji imaju iskustva u odgovoru na nesreće.

"Učesnici će steći znanja iz tehnika procjene i koordinacije na terenu, logistike, izvještavanja, operacije na terenu, upotrebe telekomunikacione opreme", piše u saopštenju CKCG.

Iz te organozacije su pojasnili da su pripadnici FACT tima sa iskustvom u pružanju pomoći, logistici, vodi i sanitaciji, epidemiologiji, smještaju, ishrani, na raspolaganju svakom nacionalnom društvu Crvenog krsta/polumjeseca. Spremni su, kako su objasnili i da učestvuju u akcijama pružanja pomoći tokom nesreća i to u periodu od 12-24 sata nakon nesreće, na period od 2-4 sedmice širom svijeta.

"Obuka u Sutomoru će povećati brojku od već 500 obučenih pojedinaca iz više od 100 zemalja svijeta i time doprinijeti kvalitetnijem odgovoru na nesreće", navode iz CKCG.

Bonus video: