LGBT Forum Progres traži novog lidera

"Razlozi Cimbaljevićeve ostavke svi opravdani i tačni, ne djeluju motivišuće za nekog ko bi prihvatio tu odgovornu funkciju", kazali su iz centrale te NVO
61 pregleda 14 komentar(a)
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Zdravko Cimbaljević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2013. 07:11h

Upravni odbor NVO “LGBT forum Progres” zadužio je lokalne povjerenike da sa članstvom razmisle o rješenjima za novog lidera, nakon što je Zdravko Cimbaljević napustio tu funkciju.

Istovremeno, razmišljaju i o rješenjima iz dijaspore. Ipak, svjesni su da je motivacija za prihvatanje te funkcije veoma mala.

"Razlozi Cimbaljevićeve ostavke svi opravdani i tačni, ne djeluju motivišuće za nekog ko bi prihvatio tu odgovornu funkciju. Činjenica je da je obavljanje tog posla u homofobnom društvu kakvo je crnogorsko, dodatno složeno i opasno", kazali su iz centrale te NVO “Vijestima".

Iz te organizacije kazali su da je Upravni odbor u stalnom zasjedanju i da se nadaju da će brzo bez štetnog uticaja na programske aktivnosti i misiju, imenovati novi lider.

Saopštili su da rade i na formiranju konačnog stava o održavanju novih povorki ponosa u Podgorici i na sjeveru.

Iz te NVO kazali su da ih je Cimbaljević u dva navrata obavijestio o svojoj namjeri, da su pokušali da ga ubijede da da pravosudnim organima još vremena, ali bezuspješno.

Bonus video: