Herceg Novi: Sahranjen akademik Radoslav Rotković

Kovčeg prekriven crnogorskom zastavom položen je u porodičnu grobnicu Rotkovića oko 17 sati
447 pregleda 31 komentar(a)
Radoslav Rotković, sahrana, Foto: Slavica Kosić
Radoslav Rotković, sahrana, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 10.09.2013. 18:44h

Akademik Radoslav Rotković sahranjen je na hercegnovskom groblju Topla, u prisustvu članova porodice, brojnih građana , predstavnika naučnih i kulturnih institucija.

U domu Rotkovića opelo je vršio mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, a oproštajne govore držali su Marijan Mašo Milić isppred Dukljanske akademije nauka i Adnan Čirgić ispred Instituta za crnogorski jezik.

Na groblju se od akademika Rotkovića nadahnutim riječima oprostio profesor Čedomir Bogićević, ispred naučnog foruma Crne Gore, a Bato Kokolj ispred novinarskog esnafa.

Kovčeg prekriven crnogorskom zastavom položen je u porodičnu grobnicu Rotkovića oko 17 sati, a cijelog popodneva crkva Svetog Spasa na Toploj, pored koje se nalazi groblje, bila je zatvorena. Taj gest osudili su mnogi vjernici Srpske pravoslavne crkve, koji su danas htjeli da uđu u crkvu.

Tokom prolaska posmrtne povorke pored crkve nijesu se oglasila crkvena zvona, što je inače običaj kada se na groblju sahranjuje bilo koji građanin , nezavisno od toga da li je vjernik ili ne.

Bonus video: