Vujanović obišao Građane: Poljoprivreda je ključ za uspješnu budućnost

Tokom posjete Građanima, Vujanović i Bogdanović obišli su Petrovićevu farmu...
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2013. 15:40h

Razvoj poljoprivrede je ključ za uspješnu budućnost ruralnog područja, a ljudi koji su se vratili na selo i stvorili gazdinstva, dokazu su da se od bavljenja poljoprivredom može i živjeti i investirati u nove sadržaje – ocijenio je predsjednik Filip Vujanović, koji je sa gradonačelnikom Cetinja Aleksnadrom Bogdanovićem obišao poljoprivredno gazdinstvo učesnika programa MIDAS Branislava Petrovića, u Građanima.

"Lijepo je vidjeti primjere poput ovog u Građanima. Riječ je o uspješnom projektu, a posebno je značajno što se vlasnik ovog gazdinstva vratio na selo i odlučio da se posveti poljoprivrednoj proizvodnji. Ovakvi i slični primjeri uvijek će imati snažnu podršku države", kazao je Vujanović.

Tokom posjete Građanima, Vujanović i Bogdanović obišli su Petrovićevu farmu, ali i njegov novi objekat u kojem će u predstojećem vremenskom okviru sa radom početi etno restoran.

Vlasnik gazdinstva, upoznao je svoje goste sa predstojećim planovima, prema kojima će u njegovom objektu već do kraja godine sa radom početi nevladina organizacija i centar za podršku i obuku stanovništva sa ruralnog područja, kako iz sfere poljoprivredne proizvodnje, tako i u pogledu ugostiteljstva.

U fokusu aktivnosti, kako je kazao Petrović, biće povratnici sa ruralnih područja u Riječkoj nahiji.

Prilikom razgovora, posebno je naglašena činjenica da će jedan dio objekta u Građanima biti namijenjen radu kluba koji će nositi ime tragično stradalog direktora Investiciono – razvojnog fonda Dragana Lajovića, koji je u izuzetnoj mjeri pomagao i podržavao aktivnosti poljoprivrednih proizvođača sa područja Prijestonice Cetinje.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je kako je lokalna uprava od samog početka podržala ideju da u Građanima bude napravljen prostor koji će nositi ime Dragana Lajovića, kao iskrenog i privrženog prijatelja i velikog čovjeka koji je neumorno podržavao projekte na ruralnom području Prijestonice Cetinje.

"Takođe, kako bi podstakli razvoj poljoprivredne proizvodnje i nove pozitivne primjere povratka selu, mi ćemo doprinijeti i u pogledu infrastrukture. Zbog toga, već u narednim sedmicama, počećemo rekonstrukciju putnog pravca od Ljubotinja do Građana, kako bi ovdašnje stanovništvo imalo kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju sa Riječkom nahijom i Cetinjem", rekao je on.

Tokom obilaska gazdinstva u Građanima, obećano je da će gradska uprava, kroz saradnju sa državnim institucijama, podržati i druge slične projekte koje bude inicirali lokalno stanovništvo.

Galerija

Bonus video: