Kupaju se, a i drva za zimu spremaju

Sezona kupanja je u toku, ali u mnogim dvorištima septembarsko sunce suši ogrijev
1 komentar(a)
Ažurirano: 09.09.2013. 15:06h

Sezoni kupanja se ni ne nazire kraj, ali Podgoričani već spremaju drva za ogrijev.

Prodavci na pijaci na Zabjelu ipak su nezadovoljni potražnjom, iako se u mnogim dvorištima mogu vidjeti gomile drva koje suši septembarsko sunce.

Dragan Perović prodajom drva bavi se pet godina i tvrdi da je ovo najgora sezona od kada se bavi tim poslom.

“Sugrađani uglavnom kupuju do šest metara, koliko i stane na mom tamiću. Cijena grabovih drva je 35 eura po metru, a bukovih 30-32 eura. Drva kupujem po cijeni od 23 eura i preprodajem ih”, rekao je juče Perović.

Metar cijepanih drva je 40 eura, a šeganje košta četiri eura po metru.

Osim na pijaci na Zabjelu, u prigradskim naseljima primjetni su kamioni puni drva, na kojima je istaknut broj mobilnog telefona vlasnika.

Temperatura od tridesetak stepeni i juče je izmamila kupače na bazene SC “Morača”, koji će biti otvoren do 15. septembra, a mnogi sugrađani zaputili su se ka moru, o čemu svjedoče velike gužve na magistrali u večernjim časovima, pogotovo u Golubovcima.

Juče na bazenima SC "Morača" (FOTO: Boris Pejović)

Borko Nedović rekao je da je dolazi cijelo ljeto, najmanje dva puta sedmično.

“Ako ne pođemo do mora, kupamo se na bazenu. Cijene su pristupačne, voda topla, a ambijent odgovarajući. Ostalo je još nekoliko dana, jer će bazen zatvoriti...”, kazao je Nedović.

Radoje Vujović smatra da Podgorici nedostaje zatvoreni bazen, koji bi radio i zimi.

“Više volim doći na bazen nego poći do mora, vjerovatno i zbog toga što živim u blizini. U posljednje vrijeme manje je posjetilaca na bazenu, ali je zato ljepše kupanje. Šteta što u gradu ne postoji i zatvoreni bazen da možemo plivati i zimi”, rekao je Vujović.

Osmogodišnji Marko Šundić dolazi na bazen sa roditeljima, ali ipak više voli more.

“Na bazen dolazim jer volim da plivam. Volio bih da je otvoren i zimi. Nedostaje daska za skakanje”, rekao je.

Oblaci i kiša od danas

Prema najavama meteorologa, u ponedjeljak se očekuje promjenljivo oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima i uslovima za ponegdje slabu i kratkotrajnu kišu.

Od utorka do petka meteorolozi su najavili promjenljivo oblačno vrijeme, sa mjestimično povremenom kišom, ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

U petak, krajem dana, očekuje se postepeno razvedravanje. Vjetar će biti uglavnom južnih smjerova, povremeno umjeren do pojačan, a tokom srijede i četvrtka lokalno na udare i jak. Najviša dnevna temperatura vazduha postepeno u padu, uz manja kolebanja.

Galerija

Bonus video: