Sindikat osudio napad na doktoricu

U Sindikatu smatraju da je nedopustivo da su zdravstveni radnici stalno izloženi napadama i uvredama
1 komentar(a)
Dom zdravlja, Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Dom zdravlja, Podgorica, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 05.09.2013. 14:03h

Sindikalna organizacija Doma zdravlja Podgorica oštro je osudila svaki oblik nasilja nad zdravstvenim radnicima i nedavni napad pacijenta na doktorku, specijalistu psihijatra.

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv M.R. (28) zbog osnovane sumnje da je 28. avgusta fizički napao doktoricu M.B i nanio joj lakše tjelesne povrede.

U Sindikatu smatraju da je nedopustivo da su zdravstveni radnici, koji obavljaju izuzetno težak i odgovoran posao, gotovo svakodnevno izloženi napadima, uvredama i fizičkim nasrtajima nesavjesnih pojedinaca.

,,Budući da se ovakvi incidenti sve češće događaju, u posljednjem slučaju pokrenut je i krivični postupak protiv nasilnog pacijenta, tako da očekujemo da će nadležne institucije reagovati na pravi način, jer se dalji napadi na zdravstvene radnike samo na taj način mogu spriječiti'', stoji u saopštenju.

Kako su naveli cilj im je da se nemile scene više ne vide ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi, kako bi došli do toga koristiće sva zakonski raspoloživa sredstva kako bi zaštitili zdravstvene radnike.

,,Kategorično i odlučno ćemo se boriti da članovi naše sindikalne organizacije budu zaštićeni u svakom smislu, ali u toj borbi nam je neophodna svesrdna pomoć cjelokupnog društva, od nadležnih institucija do građana kao krajnjih korisnika zdravstvenih usluga'', poručeno je iz te radničke organizacije.

Bonus video: