DKP: Julska plata za većinu radnika

“Od dana isplate julske zarade rečeno nam je da će najkasnije za 20 do 25 dana biti isplaćena i avgustovska”
0 komentar(a)
Radnici DKP, Foto: Boris Pejović
Radnici DKP, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.09.2013. 17:20h

Trodnevni bojkot i obustava proizvodnje u Duvanskom kombinatu u stečaju dao je rezultat za oko 110 radnika proizvodnje kojima će, prema jučerašnjem obećanju iz menadžmenta, u petak biti isplaćena zaostala julska zarada i u narednih 20-25 dana i avgustovska.

Predsjednik Sindikata DKP-a Zoran Prelević najavio je juče, nakon obećanja menadžmenta, da će se radnici danas prekinuti štrajk i pokrenuti proizvodnju.

“Dobili smo odgovor da će do petka najkasnije biti isplaćena zarada za oko 110 radnika proizvodnje, od ukupno 170 zaposlenih, a ostalim radnicima i upravi biće isplaćena u narednom periodu”, saopštio je Prelević.

On je napomenuo da su radnici juče na zboru bili zadovoljni što su natjerali menadžment da isplati zaostalu zaradu zbog čega su gotovo jednoglasno donijeli odluku da se proizvodnja cigareta nastavi.

“Od dana isplate julske zarade rečeno nam je da će najkasnije za 20 do 25 dana biti isplaćena i avgustovska”, dodao je Prelević.

Avgustovska zarada trebalo je da bude isplaćena do 15. septembra.

“I ako ne bude ništa od privatizacije Novog Duvanskog tražićemo da nam se ubuduće redovno isplaćuju zarade”, naveo je Prelević.

Bunt Sindikata DKP-a protiv aktuelnog menadžmenta u utorak su podržali i predstavnici Novog sindikata DKP-a, uz kritike “da je bilo krajnje vrijeme da Sindikat DKP-a konačno nešto zahtijeva od menadžmenta”.

“Takva nam podrška ne treba. Izrečene su neistine. Od prvog dana Sindikat DKP-a se borio da zaštiti radničke interese svih zaposlenih. Nije tačno da smo sad prvi put javno podržali privatizaciju, to radimo od prvog dana. Da nije bilo nas ne bi bilo ni priče o privatizaciji”, kazao je Prelević. On je negirao tvrdnje da se nijesu zalagali u vezi raspodjele preostala četiri stana radnicima DKP-a.

Bonus video: