Opasan odron na putu Orjensko sedlo - Crkvice

Put Vrbanj - Orjensko sedlo - Crkvice jedina je direktna veza Vrbanjskog i Crkvičkog dijela, odnosno, hercegnovske i kotorske opštine, na čijoj teritoriji se oštećenje i nalazi
63 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2013. 10:03h

Na lokalnom putu Orjensko sedlo - Crkvice, u masivu Orjena, došlo je do urušavanja dijela trase u blizini Orjenskog sedla na 1.600 metara nadmorske visine, saopšteno je iz Planinarskog kluba Subra.

"Odron je nastao u proteklih nekoliko dana, a u ozbiljnost situacije protekle sedmice uvjerili su se učesnici tradicionalne Orjenske džipijade koji su, uz veliki oprez, ali i rizik, ipak prošli kritični dio", kazao je načelnik Sekcije za markacije i vodičku službu PK Subra, Željko Starčević.

On objašnjava da je očuvani dio kolovoza jedva širine manjeg automobila, a ambisi su sa obje strane.

Foto: Radio Jadran

Zbog svega toga, kako prenosi radio Jadran, iz ovog PK preporučuju odustajanje od prolaska ovom trasom do popravke puta za sva vozila osim dvotočkaša.

Apeluju na nadležne da u međuvremenu na odgovarajuća mjesta postave adekvatnu privremenu signalizaciju.

Put Vrbanj - Orjensko sedlo - Crkvice jedina je direktna veza Vrbanjskog i Crkvičkog dijela, odnosno, hercegnovske i kotorske opštine, na čijoj teritoriji se oštećenje i nalazi.

Ovaj dio puta tokom ljetnjih mjeseci često koriste i strani turisti, koji su i nemalo začuđeni kako je moguće da je na saobraćajnim kartama put ucrtan kao sasvim solidan, pa se često mogu vidjeti u ekstremnim pokušajima da ovu dionicu pređu običnim automobilima, upozoravaju iz PK Subra.

Galerija

Bonus video: