CGO: Ministarstvo finansija više nije na crnoj listi netransparentnosti u radu

Ministarstvo je naknadno dostavilo podatke o zaradama i naknadama svojih zaposlenih
91 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Vučković, Foto: CGO
Vladimir Vučković, Foto: CGO
Ažurirano: 30.08.2013. 15:03h

Ministarstvo finansija dostavilo je Centru za građansko obrazovanje (CGO) podatke koliko su njegovi rukovodioci prošle godine prihodovali pa više nije na „crnoj listi“ netransparentnosti u radu, saopšteno je iz te nevladine organizacije (NVO).

Prema riječima saradnika na programima u CGO, Vladimira Vučkovića, Ministarstvo je naknadno dostavilo podatke o zaradama i naknadama svojih saposlenih u okviru programa “Koliko su rukovodioci u organima državne uprave zaradili u 2012?” .

CGO, prema riječima Vučkovića, pozdravlja odluku Ministarstva saobraćaja i pomorstva da dostave i javno objave informacije o visini zarada rukovodioca, i najavu Ministarstva prosvjete i sporta da će konačno i oni dostaviti tražene podatke

Podaci su pokazali da bivši ministar finansija Milorad Katnić i pomoćnik Ana Ivanović nijesu imali članstvo u nijednom upravnom odboru (UP).

Vučković je naveo da je pomoćnik ministra Biljana Šćekić bila član UO Montenegro Investment Promotion Agency (MIPA), ali nije primala nikakvu nadoknadu po tom osnovu.

„Nešto bolje su prošli pomoćnik ministra Nataša Kovačević sa 275 eura mjesečno na ime nadoknade za poziciju predsjednice UO Fonda za restituciju, Tijana Stanković sa 430 eura mjesečne nadoknade za članstvo u UO Pobjeda“, saopštio je on.

Sekretar ministarstva Damir Rašketić je, prema navodima Vučkovića, kao član UO IRF-a primao prošle godine mjesečno 480 eura, a pomoćnk ministra Ana Krsmanović je od 30. marta te godine bila član UO Željezničkog prevoza Crne Gore AD, sa mjesečnim prihodom 505 eura.

„Od njih su značajnije prihodovali pomoćnik ministra Nemanja Pavličić, kao član Skupštine Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, ostvarujući prosječnu mjesečnu naknadu u od 730 eura (naknada se isplaćivala svakih šest mjeseci)“, rekao je Vučković.

Navodi se da je pomoćnik ministra Boris Bušković, kao član UO Elektroprivrede Crne Gore dobijao 740 eura mjesečno, a pomoćnik ministra Bojana Bošković, kojoj je mjesečna nadoknada kao članice UO Fonda za zaštitu depozita do juna 2012. godine bila 766.90 eura, a od juna do decembra 480 eura mjesečno.

CGO, prema riječima Vučkovića, pozdravlja odluku Ministarstva saobraćaja i pomorstva da dostave i javno objave informacije o visini zarada rukovodioca, i najavu Ministarstva prosvjete i sporta da će konačno i oni dostaviti tražene podatke.

Bonus video: