Pejović još čeka odluku Upravnog suda

Pejović je Agenciji pojasnio da je nadoknadu dobijao na osnovu odluke Vlade i najavio da će se žaliti Upravnom sudu na odluku ASK
145 pregleda 1 komentar(a)
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Andrija Pejović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.07.2018. 17:00h

Upravni sud nije odlučio o žalbi bivšeg ministra za evropske poslove Aleksandra Andrije Pejovića, iako se on prije četiri mjeseca žalio na odluku Agencije za sprečavanje korupcije (ASK).

Pejović je žalbu Upravnom sudu podnio nakon što je Agencija utvrdila da je na osnovu nje konflikt interesa njegov angažman na funkcijama ministra evropskih poslova, glavnog pregovarača i ambasadora u Misiji u Briselu. Iz Upravnog suda su kazali da još nijesu odlučili o Pejovićevoj žalbi.

“Prethodnom provjerom kroz kompjutersku PRIS evidenciju, informišem vas da tužba Aleksandra Andrije Pejovića, zavedena pod poslovnom oznakom U.br.1651/18, još nije riješena. Što se tiče dostavljanja odluka, informišem vas da se svaka odluka ovog suda, koja se obradi i ekspeduje strankama, stavlja na sajt Upravnog suda”, kazala je “Vijestima” portparol i sudija Upravnog suda Ana Perović-Vojinović.

Pejović je krajem februara podnio ostavku nakon što su iz Agencije ocijenili da je bio u konfliktu interesa, jer je istovremeno obavljao funkcije ministra, glavnog pregovarača i ambasadora u Briselu. Agencija je utvrdila da je Pejović, spajajući funkcije, od maja 2017. godine dobijao mjesečnu nadoknadu od 3.1365 eura. Po tom osnovu ministru je iz budžeta bilo isplaćeno 28.518 eura. Na osnovu Vladine uredbe, Pejović je koristio i pravo na pokriće troškova njegovog smještaja u Briselu, a za zakup stana Ministarstvo evropskih poslova (MEP) mjesečno je izdvajalo od 1.936 do 2.497 eura.

Pejović je Agenciji pojasnio da je nadoknadu dobijao na osnovu odluke Vlade i najavio da će se žaliti Upravnom sudu na odluku ASK. Nakon što je podnio ostavku, Vlada je ukinula ministarstvo, a kancelariju glavnog pregovarača pridužila kabinetu premijera.

Bonus video: