Roćena nema u registru ASK

Zakon precizira da je javni funkcioner kome je prestala funkcija dužan da jednom godišnje u naredne dvije godine podnese izvještaj o imovini i prihodima Agenciji
245 pregleda 4 komentar(a)
Milan Roćen, Foto: Filip Roganović
Milan Roćen, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.07.2018. 16:15h

U registru Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) nema imovinskog kartona koji je Milan Roćen trebalo da dostavi godinu po odlasku sa mjesta savjetnika predsjednika Vlade. Iz Agencije, na čijem je čelu Sreten Radonjić, nisu odgovorili na pitanja “VIjesti” zbog čega nema podataka o Roćenovoj imovini i da li je on prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Zakon precizira da je javni funkcioner kome je prestala funkcija dužan da jednom godišnje u naredne dvije godine podnese izvještaj o imovini i prihodima Agenciji. Za njegovo kršenje je zaprijećena novčana kazna do 2.000 eura.

U posljednjoj Vladi Mila Đukanovića, Roćen je bio njegov glavni politički savjetnik. Roćen je 28. decembra 2016. ispunio zakonsku obavezu da 30 dana po odlasku sa tog mjesta podnese izvještaj. Međutim, to isto je trebalo da uradi do 28. decembra 2017. ali njega nema u registru Agencije. Tu obavezu su, na primjer, ispunili drugi savjetnici tadašnjeg premijera – Jovan Kojičić i Andrijana Vukotić, vidi se iz njihovih imovinskih kartona.

Prema posljednjem dostupnom imovinskom kartonu, Roćenu je u posljednjoj godini službe u Vladi plata bila nepunih 1.890 eura. On je vlasnik stana od 159, a supruga Stana vlasnica je stana od 93 kvadrata, sa garažom i podrumom.

Roćen je dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune.

Bonus video: