Boka Grupa: Marović pokušava da nas reketira

Kompanija navodi da je se Matoviću "jasno stavljeno do znanja" da se vježbalište nalazi na parceli koja nije dio bilo kakvog sudskog postupka
83 pregleda 23 komentar(a)
Golf teren, Foto: Siniša Luković
Golf teren, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 28.08.2013. 11:44h

Boka Grupa je saoptštila da je predstavnik vlasnika zemljišta u kompleksu budućeg golf igrališta u Tivtu Mato Marović, poznat zaposlenima zbog ranije agresivne posjete kancelarijama te kompanije.

Prilikom otvaranja vježbališta za golf u nedjelju, došlo je do incidenta kada su vlasnici zemljišta blokirali izlaz iz kompleksa.

Iz te kompanije su saopštili da je Marović tražio sastanak "u četiri oka" sa vlasnicima Boka grupe, te da je prijetio da će ukoliko ne bude sastanka organizovati hiljadu ljudi da uđu na zemljište i do temelja sruše sve objekte u vlasništvu investitora i drugih.

"U Boka Group su, takođe, bili upozoreni od strane g-dina Marovića, tokom njegove posjete kancelariji, da će on na razne načine orkestrirati eskalaciju tenzija , širiti polemiku , i nastaviti sa zastrašivanjem investitora u golf projektu, kao dio kampanje da obezbijedi ispunjenje svojih zahtjeva. Boka nema ni ulogu, niti vezu sa nijednim zahtjevom za restituciju, te Boka ne može da raspravlja u vezi sa ovim pitanjima, koja su dio čisto zakonskog postupka između bivših vlasnika i vlasti, i odnose se, koliko je Boka Group upućena, samo na dio posjeda u vlasništvu Montepranzo-a, a ne na cijeli posjed", navode u Boka grupi.

Kompanija navodi da je se Matoviću "jasno stavljeno do znanja" da se vježbalište nalazi na parceli koja nije dio bilo kakvog sudskog postupka ili zahtjeva za obeštećenje, niti je dio zemljišta "koje ima veze sa Marovićevom grupom demonstranata".

"Marović se predstavlja kao opunomoćeni od svih bivših vlasnika, sa neograničenim autoritetom odlučivanja o tome šta se može, a šta ne, na zemlljištu, pa čak i na parcelama koje nisu pod sporom. S obzirom da je Boka Group odavno upoznata sa umiješanošću g-dina Marovića u Prokrom d.o.o. aferi, od strane brojnih bivših vlasnika, tim prije još manje razloga da ulazimo u raspravu o pitanjima u kojima Boka nema ni ulogu, niti kontrolu. Jasna nam je bila poruka, da se moramo prihvatiti sastanka u “četiri oka”. Kako mi nemamo nikakve veze sa spornim pravnim pitanjima, očigledno je da bi jedina tema takvog sastanka bio novac. Dakle, u pitanju je samo i jedino novac, a ne parcele. Takvu vrstu reketiranja i ucjena javno odbijamo", dodaje se u saopštenju.

Boka grupa smatra da su navodne Marovićeve prijetnje primjer reketiranja koji je neprihvatljiv u potpunosti.

"Marović je ispunio prvu u nizu svojih prijetni, usmjerenih kao upozorenje kompaniji Boka Group, prekidom svečanog otvaranja vježbališta u Royal Montenegro Golf & Country Club-u i vrijeđanjem stranih investitora, koji su kao gosti prisustvovali događaju. Uprkos ponašanju i izazvanom incidentu Boka Group je, smatrajući svojom obavezom da se kao domaćin sa poštovanjem odnese prema gostu, dozvolila Maroviću da ostane i da izjavu za medije svim prisutnim novinarima.

Marović je sam odlučio da uživa u bogatom keteringu priređenom od strane Boka Group. Na koktelu upriličenom za kraj ceremonije on je objasnio da je demonstracija bila upozorenje i da se sve ovo može lako srediti. U isto vrijeme njegovi demonstranti su zastrašivali ostale goste, odbijajući da im omoguće odlazak sa ceremonije, sve dok nije nestalo švedskog stola", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: