Pljevlja: Požar buknuo u štali, stradalo 20 koza

Vlasnik je uspio jedino da spase dvije svinje, a vatra je progutala i veću količinu sijena koja je bila smještena u potkrovlju štale
115 pregleda 6 komentar(a)
Vidan Jakić štala, Foto: Goran Malidžan
Vidan Jakić štala, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 28.08.2013. 09:06h

Usljed udara groma juče ujutro oko 10 sati izgorjela je štala Vidana Jakića u selu Potpeće, udaljeno od Pljevalja 15-ak kilometara.

U požaru je stradalo 20 koza, desetoro jaradi i isto toliko zečeva, koji su se nalazili u štali izgrađenoj od tvrdog materijala.

Vlasnik je uspio jedino da spase dvije svinje, a vatra je progutala i veću količinu sijena koja je bila smještena u potkrovlju štale.

Prema riječima komandira pljevaljske Službe zaštite i spasavanja Mlađena Simovića usljed udara groma juče je došlo do oštećenja na dvije kuće u Ulici Ratnih vojnih invalida u pljevaljskom naselju Potlica.

"Usljed udara groma oko 10 sati u kući Nenada Damjanovića u pomenutoj ulici došlo je do opterećenja elektro instalacija i instalacija za grijanje. Na nekoliko mjesta popucale su cijevi od grijanja i voda je iscurila. Pola sata kasnije u istoj ulici u kući Momira Damjanovića usljed udara groma pričinjena je znatna materijalna šteta. Usljed pražnjenja na svakom spratu skoro su izbijene table sa osiguračima i strujomjerima. Na svu sreću nije došlo do većeg požara. U požarima niko nije povrijeđen iako su se u trenutku udara i u jednoj i drugoj kući nalazili ukućani", rekao je Simović.

Bonus video: