U Ljuboviđi i Bistrici zabranjen ribolov do 1. maja 2014.

Do sada je, zbog krivolova i bacanja dinamita, 5 Bjelopoljaca odležalo zatvorsku kaznu
0 komentar(a)
ribolov, pecanje, Foto: Shutterstock
ribolov, pecanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.08.2013. 16:30h

Zbog niskog vodostaja rijeka, kao i nekontrolisanog izlova plemenite ribe, u limskim pritokama Ljuboviđi i Bistrici, od danas je snazi zabrana ribolova, i trajaće do 1. maja 2014. godine, zaključeno je na sjednici Upravnog odbora SRK “Sinjavac”.

Predsjednik Upravog odbora dr Besim Kadić je kazao da je, proteklih dana, učestalo nekontrolisano izlovljavanje u ovim pritokama, u kojima isključivo žive plemenita ribe: pastrmka, lipljen i mladica, naročito na tri rivira u koje je prošle sedmice u ubačeno oko 200 kilograma potočne pastrmke, namijenjene razvoju novog sportskog ribolova “flaj fišing” ( ulovi i pusti), koju je donirala Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Konove i Prokletije. Upravni odbor je zbog veoma niskog vodostaja kao i nekontrolisanog izlova i krivolova bio prinuđen na ovakve mjere”, rekao je dr Kadić.

On je istakao da je poslednjih dana pojačana kontrola krivolovaca, najviše onih koji love pomoću plastičnih mrežica, štetnih po riblji fond ali i rijeke i okolinu u kojima završavaju.

Do sada je, zbog krivolova i bacanja dinamita, 5 Bjelopoljaca odležalo zatvorsku kaznu, a u toku je procesuiranje više krivičnih i prekršajnih prijava.

“Sedam ribočuvara vrši pojačane kontrole na terenu, uz nesebičnu asistenciju službenika Područne jedinice u Bijelom Polju”, istakao je dr Kadić.

Iz SRD “Sinjavac” mole sve ribolovce i savjesne građane, koji primijete krivolovce da pozovu jedan od brojeva telefona: 067 275-328; 067 334-807 i 067 329 218.

Bonus video: