DF stoji iza izjave Kneževića: Imamo ista saznanja kao naš kolega

Mandić je kazao da iza te izjave stoji cijeli poslanički klub DF-a i da će predsjedniku parlamenta Ivanu Brajoviću, vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i postupajućem istražnom sudiji dostaviti tu izjavu
58 pregleda 2 komentar(a)
Demokratski front, Klub poslanika DF, Foto: Demokratski front
Demokratski front, Klub poslanika DF, Foto: Demokratski front
Ažurirano: 20.07.2018. 13:14h

Poslanici Demokratskog fronta (DF) potpisali su danas izjavu da stoje iza saznanja i izjave kolege Milana Kneževića da mu je sudija ponudio da mu za deset hiljada eura poništi presudu zbog napada na policajca.

Poslanik DF-, Andrija Mandić, saopštio je u parlamentu da je taj politički savez obaviješten da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) uputilo istražnom sudiji Višeg suda zahtjev da se Kneževiću odredi pritvor od dva mjeseca zbog stavova i saznanja koje je iznio.

SDT je tražio pritvor jer je Knežević odbio da dostavi podatke o sudiji koji mu je, kako je tvrdio, ponudio da mu za deset hiljada eura ukine presudu zbog napada na policajca.

Mandić je kazao da iza te izjave stoji cijeli poslanički klub DF-a i da će predsjedniku parlamenta Ivanu Brajoviću, vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i postupajućem istražnom sudiji dostaviti tu izjavu.

„Izjavljujemo da imamo ista saznanja kao Knežević, tačnije da mu je visoko pozicionirani sudije ponudio da bi mu za deset hiljada EUR sramotna kazna na koju je osuđen u montiranom političkom procesu mogla biti poništena“, navodi se u izjavi koju je u Skupštini pročitao u Mandić.

On je kazao da su od sada svih u poslaničkom klubu u istoj poziciji kao Knežević.

Bonus video: