Peti dan štrajka zaposlenih u Bolnici Meljine: Podrška stiže od građana

Zaposlenima menadžment duguje četiri plate, doprinosi nisu uplaćeni 28 mjeseci, a kadar se osipa, zbog čega bolnica funkcioniše u veoma teškim uslovima
127 pregleda 2 komentar(a)
protest bolnica meljine, Foto: Slavica Kosić
protest bolnica meljine, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 20.07.2018. 12:44h

Za nedjelju u 19 sati zakazan je građanski protest u znak podrške zaposlenima u Bolnici Meljine koji peti dan organizju polusatni štrajk upozorenja za zahtjevom da se ta privatna zdravstvena ustanova, čiji je vlasnik Atlas grupa, uključi u sistem zdravstva Crne Gore. Naredne subote protest u parku Boka će organizovati i Udruženje hercegnovskih penzionera.

Zaposleni još uvijek nisu dobili zvaničan odgovor od premijera Duška Markovića na njihov zahtjev za sastanak. Predsjednica Sindikata Slavica Drobnjak kaže da su juče ponovili zahtjev premijeru Markoviću kako bi mu predočili situaciju i probleme sa kojima se ustanova i zaposleni suočavaju već duže vrijeme.

Drobnjak je uputila zahvalnost svima koji ih podržavaju u ovoj borbi za opstanak Bolnice, građanima Herceg Novog, pacijentima iz drugih gradova koji koriste usluge ustanove u Meljinama kao i novinarima.

Podsjećamo, zaposlenima menadžment duguje četiri plate, doprinosi nisu uplaćeni 28 mjeseci, a kadar se osipa, zbog čega bolnica funkcioniše u veoma teškim uslovima.

I pored maksimalne posvećenosti poslu velikog broja zaposlenih, ipak se osjeća apatija. "Imam utisak da je nekome cilj da nas toliko iscrpi da dignemo ruke od svega I da se Bolnica ugasi, kako bi na ovom atraktivnom prostoru 'na pjeni od mora' bili izgrađeni apartamni I stanovi za tržište", kaže jedan od zaposlenih.

Bonus video: