UCG: Sjutra konkurs za treći upisni rok

Konkursom su predviđena mjesta za 72 budžetska i 665 samofinansirajućih visokoškolaca
93 pregleda 1 komentar(a)
Univerzitet Crne Gore, UCG, Foto: Vesko Belojević
Univerzitet Crne Gore, UCG, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 22.08.2013. 13:55h

Univerzitet Crne Gore raspisaće sjutra konkurs za upis na prvu godinu studija u trećem roku, kojim su predviđena mjesta za 72 budžetska i 665 samofinansirajućih visokoškolaca.

Iz UCG su precizirali da su konkursom oglašena i 174 mjesta za studente koji nijesu državljani Crne Gore.

„Dokumenta se predaju u ponedjeljak 26. avgusta, a testovi za kandidate koji nijesu imali eksterni maturski ispit polagaće se u utorak, 27. avgusta. Dopunski (prijemni) ispiti polagaće se 29. i 30. avgusta”, piše u saopštenju.

Prema konkursu, na studijski program Psihologija na Filozofskom fakultetu moći će da se upiše 30 samofinansirajućih studenata.

„Slobodnih mjesta za budžetske studente ostalo je na Filozofskom, Mašinskom, Metalurško-tehnološkom, Prirodno-matematičkom, fakultetima likovnih i dramskih umjetnosti, Muzičkoj akademiji i samostalnom studijskom programu za obrazovanje učitelja na alabanskom jeziku“, piše u saopštenju.

Upis primljenih kandidata završiće se do 3. septembra, a studijska godina, prema akademskom kalendaru, počinje 9. septembra.

Tekst konkursa i pregled slobodnih mjesta po fakultetima dostupan je na sajtu Univerziteta www.ucg.ac.me i sajtu za brucoše www.upisi.me.

U prva dva upisna roka na studijske programe Univerziteta Crne Gore upisalo se 1.675 budžetskih i 1.943 samofinansirajuća studenta, kao i 137 stranih državljana.

Bonus video: