Novi snimak zlostavljanja životinja: Magarca vukli „jugom”

Prema tvrdnjama čitaoca, to se desilo juče između 11 i 12 časova, u mjestu Dobra Voda na putu ka Vladimiru, kod Ulcinja
83 pregleda 98 komentar(a)
Ažurirano: 14.08.2013. 15:12h

Nakon što je prije skoro godinu javnost imala priliku da vidi sličan snimak mučenja domaće životinje, juče je ponovo zabilježeno kako automobil po putu vuče zavezanog magarca.

U kratkom video zapisu koji je "Vijestima" poslao čitalac, vidi se kako "jugo" registarskih oznaka UL -AD006 vuče magarca, zavezanog za auto, koji se muči i nogama proklizava po asfaltu. U jednom momentu pada na asfalt i tu se snimak završava.

Prema tvrdnjama čitaoca, to se desilo juče između 11 i 12 časova, u mjestu Dobra Voda na putu ka Vladimiru, kod Ulcinja.

Prošle godine, 18. avgusta, objavljen je snimak "Mučitelj sa Mareze" na kome se vidi mučenje magraca, tako što je ga je zavezanog za teretno motorno vozilo "TAM", danilovgradskih tablica, vozač vukao po lokalnom putu Podgorica - Mareza. Zbog toga je vozač bio uhapšen, pa pušten da se u daljem postupku brani sa slobode.

Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja predviđa kaznu od dvadesetostrukog do dvjestostrukog iznosa najniže cijene rada u Crnoj Gori po onoga ko prisiljava životinje na ponašanje koje kod njih izaziva bol, patnju, povredu ili strah.

Galerija

Bonus video: