CPC: Amfilohiju smo nesavladiva prepreka na putu urušavanja Crne Gore

„Amfilohije za CPC kaže da je politička crkva, koju su formirale političke partije, što je suprotno istini", kaže mitropolit Mihailo
64 komentar(a)
mitropolit Mihailo, Foto: Savo Prelević
mitropolit Mihailo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.08.2013. 18:29h

Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) je srpskom mitropolitu Amfilohiju nesavladiva prepreka na putu urušavanja Crne Gore, Crnogoraca i crnogorskog pravoslavlja, i zato je neprekidno napada i kleveće, ocijenio je poglavar CPC-a Mihailo.

On je u saopštenju dostavljenom agenciji MINA poručio da će se „od teških Amfilohijevih kleveta CPC zaštititi instrumentima pravne države“.

„Amfilohije za CPC kaže da je politička crkva, koju su formirale političke partije, što je suprotno istini. Zamjenom teza, politički karakter, kao i politikantski rad i misiju svoje Srpske pravoslavne crkve, on pripisuje CPC-u“, naveo je Mihailo.

Prema njegovim riječima, intezitet i karakter Amfilohijevih kleveta i napada potvrđuje sa koliko neistina on bezuspješno pokušava da potisne i obezvrijedi istinitost i pravednost misije CPC i njenu neuništivost.

„Radović zna da svakoj uzurpaciji, devastaciji i nasilju mora jednom doći kraj, pa tako i njegovom rušilaštvu Crne Gore i njenih vrijednosti i svetinja. Odmicanjem vremena njegova agresivnost je sve izraženija, ali nema budućnosti“, kazao je Mihailo.

On je poručio da je „proces oslobođenja od nasilnika i nasilništva neminovan“.

„To je upravo ono što ne prihvata ovaj bezumni agresor“, zaključuje se u saopštenju Mihaila.

Bonus video: