Divlji taksisti i fizički nasrću na vozače gradskog prevoza

“Država treba da zaštiti vozače... Ne možemo da, ne daj bože, nosimo oružje. Mi smo samo prevoznici"
8 komentar(a)
Ažurirano: 12.08.2013. 07:23h

Vozači prevoznika „BLT”, koji saobraćaju prema Zeti, često su na meti “divljih” taksista, koji se u borbi za putnike, ne libe da ih i fizički napadnu.

Putnik, koji je juče prisustvovao fizičkom obračunu divljeg taksiste sa vozačem "BLT" autobusa na liniji 22, ispričao je „Vijestima” da je do sukoba došlo na jednom od autobuskih stajališta iz pravca Zete prema Podgorici.

“Nastala je opšta pometnja, jer su se u tuču uključili i drugi ljudi koji su pokušali da ih razdvoje. Nakon svega, vozač, iako je bio pod stresom, nastavio je sa vožnjom”, ispričao je putnik.

Srednjoškolci u autobusima na liniji 22 bacaju petarde, puše, vrište... >>>

Vlasnik “BLT” Božo Bulatović kazao je “Vijestima” da je u posljednje vrijeme takvo ponašanje učestalo, objasnivši da vozače nema ko da zaštiti osim policije i države.

“Država treba da zaštiti vozače... Ne možemo da, ne daj bože, nosimo oružje. Mi smo samo prevoznici. Posao nam je da prevezemo putnike legalnim i registrovanim autobusima”, kazao je Bulatović, naglasivši da bi država trealo da više kontroliše i nelegalne prevoznike.

Vlasnik "BLT" je objasnio da je svaki takav postupak nelegalnih taksista prema vozačima zaposlenim u njegovom preduzeću prijavljen policiji, ali da je "sve i dalje u proceduri".

Na pitanje da li su vozači mogu biti sigurni dok obavljaju svoj posao, Bulatović je odgovorio da “nije sigurno ništa”.

“Svuda se nešto narod unervozio, svakome smeta nešto, radi se što ne bi trebalo...”, smatra Bulatović.

Prošle zime vozači tog preduzeća, koji saobraćaju na liniji 22 prema Matagužima, su redovno morali da zaustavljaju autobuse zbog petardi koje su bacali srednjoškolci i nereda koji su stvarali tokom vožnje.

Autobus prošle zime vandali i kamenovali, Foto: Vesko Belojević

U istom periodu grupa srednjoškolaca demolirala je autobus, nakon što je vozač zaustavio autobus i pozvao policiju zbog eksplozija petardi u vozilu.

Nakon što je vozač pozvao policiju, huligani su počeli da lome sve pred sobom u zadnjem dijelu autobusa, u kojem je bilo pedesetak putnika koji su krenuli iz Zete.

Tada je iz autobusa broj 22 iščupano 14 sjedišta, jednim je pogođen automobil koji je tuda prošao, a probijen je čak i krov harmonike.

Bulatović tvrdi da tokom ljetnjeg raspusta nemaju takvih problema.

Galerija

Bonus video: