Nova ponuda u crnogorskom turizmu: 1.000 eura za sat vožnje helikopterom

SKY Montenegro ima dva helikoptera “robinson” u vlasništvu, i ima namjeru da flotu vrlo brzo prošiti
584 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.08.2013. 10:22h

Herceg Novi, ali i Crna Gora, od iduće sedmice dobija novu ekskluzivnu ponudu. “SKY Montenegro” je novi avio prevoznik, specijalizovan za helikopterski saobraćaj. Osnivač je firma “SKY SAT d.o.o.” iz Herceg Novog. Ovo je prvi helikopterski AOC u regionu (Air Operator's Certificate ).

SKY Montenegro ima dva helikoptera “robinson” u vlasništvu, i ima namjeru da flotu vrlo brzo prošiti sa turbinskim i dvomotornim helikopterima. “Robinson” helikopteri se proizvode u Americi i naprodavaniji su helikopteri u istoriji vazduhoplovstva. Spadaju u jednomotorne, izuzetno bezbjedne i komforne letjelice.

“Za dobijanje AOC-a koji izdaje Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore potrebno je ispuniti veliki broj zahtjeva, kako organizacionih, tehničkih i kadrovskih, tako i bezbjedonosnih”, objašnjava za “Vijesti” Ranko Boca, vlasnik firme.

Agencija je dobila i CAMO organizaciju, koja po evropskim standardima brine da se tehničko održavanje sprovodi na najbezbjednijem nivou.

“Interesovanje za ovu vrstu usluga je veliko i ovakav servis je nedostajao u turističkoj ponudi Crne Gore. Nedostajao je i dobro platežnim turistima, koji žele komforan, prilagodljiv i brz prevoz, kao i prosječnim turistima koji sada imaju priliku da na novi način dožive sve ljepote Crne Gore, i koji za sat vremena leta mogu vrlo koloritno da upoznaju sve ljepote Crne Gore, od mora do planina, ili da uživaju u jeftinom panoramskom letu. Sa helikopterom možete organizovati uzbudljiv dan, koji ćete pamtiti do kraja života - jutarnje kupanje na lijepoj plaži, rafting Tarom poslije ručka i večera u svom hotelu”, navode Boca.

Već sada postoje mjesta za slijetanje helikoptera, tamo gdje je interesovanje najveće. “Zajedno sa nama servis razvijaju i agencija' FLY Montenegro', 'Luštica Development', hoteli 'Splendid' Budva, 'SOA' sa Žabljaka i konoba 'Ćatovića mlini' iz Morinja”, pojašnjava Boca.

Taxi heklikopter se može unajmiti i za transfer na aerodrome, za ekskurzije širom Crne Gore i regiona, panoramska letjenja, foto snimanja i ture do najboljih crnogorskih restorana.

“Česti su zahtjevi za transfere na dubrovački, splitski, ili beogradski aerodrom, ili let na neko od ostrva u Hrvatskoj. Naši klijenti mogu prevoz i servis organizovati po svojoj želji, sve dok su želje realne i dok su zahtjevi u bezbjednosnim granicama”, ističe Boca.

Boca tvrdi da su za upravljanje letjelicama angažovani iskusni piloti, koji su sa mehaničarima i operativnim osobljem ,pored stručnih prošli i obuke iz bezbjednosti po najvišim standardima. “Naši piloti su među najiskusnijim u regionu. Neki od njih imaju i po osam tipova helikoptera u letačkoj dozvoli, sa naletima od preko 3500 sati”, navodi Boca.

Ekskluzivna ponuda ima i ekskluzivne cijene - za sat leta helikopterom treba izdvojiti od 500 do hiljadu eura u zavisnosti od tipa letjelice.

Za one sa limitiranim budžetom “Sky Montenegro” u ponudi ima i panoramske letove koji koštaju oko sto eura.

U “Sky Montenegro” planiraju da ove sedmice organizuju promotivni let za novinare crnogorskih i redakcija u regionu.

Galerija

Bonus video: