Veliko nevrijeme u Rožajama: Bujice nosile štale u Balotićima

Bujice su odnijele puteve, stvorile nanose od oko metar, ponijele štale, ograde, ljetnjikovce, u brojne kuće je ulila voda...
77 pregleda 1 komentar(a)
Rožaje, nevrijeme, Foto: Aida Skorupan
Rožaje, nevrijeme, Foto: Aida Skorupan
Ažurirano: 11.08.2013. 08:44h

Oko 180 domaćinstava Balotića i Plunaca je u totalnoj blokadi jer je veliko kišno nevrijeme koje je počelo sinoć oko 20 sati obrušilo glavni i ponijelo prilazne puteve ka tim mjesnim zajednicama.

Prema riječima predsjednika MZ Balotići Rifata Dautovića, zbog velike opasnosti, naročito uz balotićku klisuru, policija je obezbjeđivala puteve kako neki od mještana koji su u trenutku nepogode bili u gostima ne bi krenuli ka kući i nastradali.

„Kiša neprekidno pada velikim intenzitetom, pa se plašimo ako ovako nastavi šta će biti do ujutru. Bujice su odnijele puteve, stvorile nanose od oko metar, ponijele štale, ograde, ljetnjikovce, u brojne kuće je ulila voda. Pred nama je jedna neizvjesna noć. Nemamo struje i ne planiramo da spavamo kako bi jedni drugima izašli u susret u slučaju potrebe“, rekao je Dautović “Vijestima nedjeljom, sinoć oko ponoći.

On je učestvovao u spašavanju jedne porodice i tvrdi da su jedva izvukli živu glavu, a da je 500 metara do njih putovao najmanje pola sata.

Slično nevrijeme se u Balotićima dogodilo 1979. godine.

Prema informacijama koje je sinoć bilo nemoguće potvrditi oluja je ugrozila još neka sela, a šteta je prouzrokovana i u nekim gradskim dijelovima.

Bonus video: