Crnogorski pomorci zatočeni u Alžiru zbog problema kompanije

Brod 'Istra' je nakon iskrcaja tereta u alžirskoj luci Bejaja već dvije nedjelje na sidrištu s minimalnim zalihama goriva, vode i brašna
5 komentar(a)
Brod Istra, Foto: Index.hr
Brod Istra, Foto: Index.hr
Ažurirano: 09.08.2013. 17:35h

Crnogorski pomorci koji su članovi posade broda "Istra", slovenačke brodarske kompanije, nalaze se u teškoj situaciji. Brod se već dvadesetak dana nalazi u alžirskoj luci Bejaja bez goriva i dozvole za iskrcavanje i sa sve manjim zalihama hrane i vode.

Prema pisanju Index.hr-a, na brodu su pomorci iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Ukrajine, kao i iz Gruzije i Rumunije.

"Posade brodova Istra i Padna menadžera Euroshipping d.o.o. iz Kopra (Slovenija) su u teškim problemima: 'Istra' je nakon iskrcaja tereta u alžirskoj luci Bejaja već dvije nedjelje na sidrištu s minimalnim zalihama goriva, vode i brašna, a Padna je od kraja juna u brodogradilištu u Kraljevici gdje čeka obnovu dokumenata", piše hrvatski portal.

Na Padni je posada posljednju platu primila za februar, a nakon intervencije ITF inspektora Milka Kronje, vlasnik je krajem jula poslao 500 eura za nabavku hrane. Na Istri je posada zadnju zaradu dobila za januar.

Bonus video: