Krenula akcija spašavanja ribe iz jezera Krupac i Slano

Vađenje ribe će uslijediti i iz isušenih kanala akumulacije Vrtac, rijeke Zete i glavnog kompezacionog bazena u Norinu
83 pregleda 1 komentar(a)
krupac, Foto: Arhiva "Vijesti"
krupac, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.08.2013. 14:30h

Članovi Sportsko ribolovnog društva Nikšić i Ekstrem počeli su, iz kanala vještačkih jezera Krupac i Slano, zatvorenih zbog remonta hidroelektrane Perućica, akciju prebacivanja ribe kako ne bi došlo do njenog pomora.

Predsjednik Sportsko ribolovnog društva Nikšić Nikola Milić kazao je da će vađenje ribe uslijediti i iz isušenih kanala akumulacije Vrtac, rijeke Zete i glavnog kompezacionog bazena u Norinu.

Akcija spašavanja trajaće nekoliko dana.

„Prošle godine prebačeno je više od tri i po tone ribe, a koliko će ovog puta znaće se po okončanju posla. Riječ je uglavnom o šaranu veličine oko pet - šest kilograma, kao i manjoj količini pastmke i klena“, rekao je Milić.

Prema njegovim riječima, riba se prebacuje u jezero, a transportuje se cistijernom sa kiseonikom koju je akcija obezbijedio vlasnik ribnjaka iz Rastovca Božo Krsmanović.

Milić je ukazao da i ove godine zatvaranje kanala pokušavaju da iskoriste brojni građani koji na lak način pokušavaju da dođu do ribe.

„Akcija je tek počela, a uz angažovanje čuvarske službe već smo zaplijenili više od 500 metara mreže i protiv nesavjesnih građana, koji radi lične koristi pokušavaju da unište sportski ribolov biće podnesene prijave“, rekao je Milić.

Bonus video: