Podgorica: Demolirali mu lokal, ali ne smije da ih tuži

Inspektori su o demoliranju kafića upoznali tužioca, koji je procijenio da u izgredništvu mladića nema bića krivičnog djela
245 pregleda 11 komentar(a)
Fama, Foto: Luka Zeković
Fama, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.08.2013. 15:18h

Pet mladića nakon pijanke preksinoć oko 22 sata stolicama i kamenicama demolirali su kafić “Fama”, koji se nalazi u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Policija je došla na lice mjesta ubrzo nakon zaprimljene prijave o incidentu. Inspektori su o demoliranju kafića upoznali tužioca, koji je procijenio da u izgredništvu mladića nema bića krivičnog djela.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti” iz podgoričke policije, tužilac je vlasniku kafića J. L. rekao da može da podnese privatnu tužbu protiv mladića koji su mu uništili lokal.

Vlasnik ipak, prema istim informacijama, neće podnijeti tužbu protiv izgrednika, jer se plaši da bi ponovo mogli da naprave nešto slično. On je kazao inspektorima da vandale poznaje iz viđenja i da su svi sa Starog aerodroma.

Iz podgoričke policije nezvanično je saopšteno “Vijestima” da incident neće proći bez posljedica za vandale, koji su demolirali kafić pred nešto više od 10-ak očevidaca. Inspektori znaju imena mladića, za koje se sumnja da su odgovorni za incident. Takođe, saopšteno je i da su od ranije poznati policiji po kršenju zakona.

“Kada saslušamo očevice i odradimo druge operativne zadatke, na informativni razgovor biće privedeni i osumnjičeni mladići, nakon čega će biti poznato da li će protiv njih biti pokrenut prekršajni postupak”, kazali su iz podgoričke policije.

Posmatrao razgovor novinara i radnica u kafiću

Dok je juče oko 13 časova novinar “Vijesti” razgovarao sa radnicama u lokalu “Fama”, koje su čistile pod od kamenica i polomljenog stakla, “golfom” je naišao jedan od mladića koji su demolirali kafić. Mladić je zastao na nekih 20-ak metara od lokala i posmatrao razgovor novinara i radnica. Kada ga je jedna od njih primijetila, vidno se uznemirila. Radnice nijesu željelje da pričaju o incidentu, a kazale su samo da niko mladiće nije izazvao da demoliraju kafić.

Bonus video: