Odgovor Fejziću: Skupite hrabrost pa se izvinite zbog obmane

Novinarka “Vijesti” povodom reagovanja Mešihata IZ, iza kojeg se krije reis Rifat Fejzić:
100 pregleda 31 komentar(a)
Rifat Fejzić iftar, Foto: Monteislam.com
Rifat Fejzić iftar, Foto: Monteislam.com
Ažurirano: 09.08.2013. 07:10h

Bez želje da minimiziram Vašu ljutnju i povrijeđenost što sam osujetila Vaš pokušaj prevare, efendija Fejziću, ne mogu da ne primijetim da se u reagovanju na tekst uopšte nijeste bavili njegovom suštinom. Nijednim argumentom, činjenicom, pa ni riječju nijeste pokušali da dovedete u pitanje istinitost iznesenih podataka. Tako ne negirate da ste se, umjesto ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata, na pozivnici za iftar u Rožajama Vi potpisali kao organizator, a na sajtu Mešihata Islamske zajednice i kao donator. Valjda zato što dobro znate da je pare za iftar obezbijedila Ambasada UAE, a Vi pružili samo tehničku podršku.

Nakon što su “Vijesti” razotkrile Vašu obmanu, na sajtu monteislam.com ste promijenili naslov izvještaja o spornom događaju sa „Iftar Mešihata u Rožajama za preko 600 zvanica“, na „Iftar Mešihata i Ambasade UAE u Rožajama“. Istog dana ste u prvoj rečenici, u kojoj stoji da je organizator Mešihat u saradnji sa odborom IZ iz Rožaja, dodali da je iftar upriličen pod pokroviteljstvom Ambasade UAE, što nedvosmisleno govori da ste, efendija Fejziću, dijelom priznali grešku.

Iako ste imali mogućnost da se izjasnite o ovoj neprijatnoj situaciji, u koju ste se sami doveli, Vi ste mi poslali SMS poruku u kojoj ste javnost htjeli da podučite da se organizacija razlikuje od finansiranja. Da je to bio nemušti pokušaj da se odbranite govori i Vaša bajramska poruka u kojoj između ostalog kažete „Svima se najiskrenije zahvaljujemo od čega posebno izdvajam Ambasadu UAE i TIKU koji su organizovanjem više iftara postavili pečat ovog ramazana.“ U ovoj rečenici decidno priznajete ko je organizator iftara. Nejasno je jedino čemu Vaša srdžba u reagovanju.

„Ako u praštanju ljudima leži snaga, u izvinjenju leži hrabrost“, ističete, efendija Fejziću, u bajramskoj čestitki. Pa Vas pitam gdje je Vaša hrabrost da se izvinite Ambasadi UAE i zvanicama zbog obmane? Nijeste skupili hrabrost ni da se potpišete ispod reagovanja već se krijete iza Mešihata IZ, iako je u tekstu prst uperen direktno u Vas, a nipošto u Mešihat, IZ, islam ili Rožaje. U stilu Vaših političkih očeva i otaca, personifikujete sebe sa institucijom, čak i vjerom, pa manipulišući vjerskim osjećanjima pokušavate skrenuti pažnju sa svog nečasnog postupka. Na providan i nizak način ste za sebe, na štetu ambasade UAE, pokušali upisati poene, što dovodi do pitanja da li ste Vi, efendija Fejziću, dostojni pozicije na kojoj se nalazite.

Jasno mi je da Vam “Vijesti” katkad smetaju, jer da nije bilo njih javnost bi i dalje pogrešno vjerovala da ste vi donirali i organizovali iftar u Rožajama. Naši čitaoci, među kojima je veliki broj i onih čija vjeroispovijest je islam, jako dobro znaju kakva je misija “Vijesti” i koliko su doprinijele poštovanju prava manjina.

I naravno, Bajram Šerif Mubarek Olsun ili Tekkabbel Allahu mina we minkum, kako Vam se više sviđa.

Bonus video: