Folklorni ansambl "Crna Gora" nastupao u Holandiji

Kaluđerović kaže da je posebno ponosan što su svi članovi ansambla sjajni učenici i studenti
66 pregleda 1 komentar(a)
folklorni ansambl "Crna Gora", Foto: Folklorni ansambl "Crna Gora"
folklorni ansambl "Crna Gora", Foto: Folklorni ansambl "Crna Gora"
Ažurirano: 08.08.2013. 12:01h

Folklorni ansambl „Crna Gora”, na čelu sa umjetničkim direktorom Sretenom Kaluđerovićem, imao je zapažen nastup na nedavnom 29. Festivalu folklora u Holandiji, u gradu Odornu.

Na najstarijem festivalu takve vrste u Evropi, igra momaka i djevojaka tog folklornog društva, iz Podgorice i Nikšića, zadivila je više od 25 hiljada posjetilaca tokom petodnevnog trajanja festivala.

“Ove godine učestvovalo je 18 zemalja, a iako festival nije bio takmičarskog karaktera, moramo se pohvaliti da smo u samom činu zatvaranja imali posebno mjesto, kao i da se crnogorska zastava prva vijorila”, kazao je Kaluđerović.

On je, kaže, posebno ponosan što su svi članovi ansambla sjajni učenici i studenti, te da je samim tim njihov uspjeh još veći.

“Na četiri scene, igra našeg ansambla privlačila je svakodnevno najviše publike, gdje smo i po tri puta vraćani na bis. Mogu slobodno reći da je posle ovog uspjeha, domaćin otvorio vrata i drugim ansamblima”, zadovoljan je Kaluđerović.

Folklorni ansambl “Crna Gora” proteklog mjeseca izvodio je svoje igre pred šest hiljda posjetilaca u Minsku, u Bjelorusiji, a već narednog mjeseca putuju na festival u Španiju.

Bonus video: