Buljarica pliva u fekalijama

Mještani revoltirani što se novac troši na fudbalski stadion u Petrovcu, umjesto da se uloži u rješavanje problema u jednoj od najljepših uvala
245 pregleda 21 komentar(a)
Bulajarica, Foto: Vuk Lajović
Bulajarica, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.07.2013. 10:53h

Dok se lokalna uprava hvali da postavlja travnati tepih na novom fudbalskom stadionu ispod Malog brda u Petrovcu, Buljarica u jeku sezone pliva u fekalijama, opisuje ogorčenost mještana tog primorskog mjesta, član Mjesne zajednice Buljarica Ilija Armenko.

Kap koja je prelila čašu, kako smatraju, višedecenijskog maćehinskog odnosa Budve prema jednoj od najljepših, ujedno i jedinoj neizgrađenoj uvali na ovom dijelu Jadrana, predstavlja izlivanje fekalija glavnom ulicom, te neprijatan miris koji se širi na sve strane.

"Gotovo pola vijeka ni euro se nije uložio u Buljaricu, a milioni se iz našeg mjesta naplaćuju"

Nekome, kako dodaje Armenko, ne odgovara da stadion bude izgrađen u Buljarici, a da se pod Malim brdom napravi višespratna garaža i napokon riješi problem parkiranja u Petrovcu, gdje je kolaps.

"Više nećemo tolerisati, kao što smo to da sada činili, da Buljarica ostane u zapećku i da se sve završava na nekim obećanjima"

Opštinski budžet, dodao je on, "nije ničija đedovina da se njime može tako upravljati, već je to novac svih građana".

"Više nećemo tolerisati, kao što smo to da sada činili, da Buljarica ostane u zapećku i da se sve završava na nekim obećanjima. Želimo da vidimo jasne poteze i jasne investicije u našem mjestu", kazao je Armenko.

Šuta na pretek

Na problem degradacije Buljarice ukazala je nedavno i NVO “Društvo za zaštitu ekologije”, koja je upozorila sve nadležne državne i opštinske institucije da se jedna od najljepših plaža i njeno zaleđe, koje su spomenik prirode, pretvaraju u deponiju šuta i otpada sa gradilišta.

Iz Opštine su u više navrata isticali da Buljarica nije zapostavljena, navodeći da je upravo u investicionom planu za ovu godinu planirana rekonstrukcija glavne ulice kroz to mjesto.

Bonus video: