Niko ne želi imovinu Duška Šarića

U zakup se nude noćni klub “Municipijum” u Pljevljima za 2.000 eura mjesečno, kao i oprema za proizvodnju betona, zatim buldožeri, bageri, kamioni, cistjerne za gorivo i vodu...
492 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2013. 07:27h

Nije bilo ponuda za zakup imovine Pljevljaka Duška Šarića, kome se u bjelopoljskom Višem sudu sudi za pranje novca.

Javnoj licitaciji, osim predstavnika Uprave za imovinu i novinara, prisustvovala je samo jedna osoba, koja je odbila da se predstavi. Čovjek je rekao da se zove Dejan, a da licitaciji prisustvuje kao “zainteresovana javnost”. Odmah nakon završene procedure, praktično je odjurio iz zgrade stare Vlade, gdje se nalazi Uprava za imovinu.

“Vijesti” su saznale da se radi o Dejanu Dragojloviću, koji ima beogradsku ličnu kartu, a koga su mediji u Srbiji u više navrata dovodili u vezu sa Stankom Subotićem Canetom i Duškom Šarićem.

Predstavnica Uprave za imovinu Nela Lekić, podsjetila je novinare da je 19. jula objavljena druga licitacija za zakup imovine u slučaju Šarić i da su juče do 13 časova zainteresovani mogli dostaviti ponude.

“Ostala mogućnost neposredne pogodbe”: Sa licitacije, Foto: Luka Zeković

“Zakon jasno kaže da se raspisuju dvije licitacije i nakon toga imamo mogućnost neposredne pogodbe. Ako se neko od ponuđača neposredno javi, Komisija će to razmotriti”, kazala je Lekić.

Uprava za imovinu odbila je početkom jula jedinu dostavljenu ponudu za zakup dijela Šarićeve imovine, jer je dokumentacija bila nepotpuna.

Tada je jedinu ponudu dostavio Radovan Štrbac, advokat i prijatelj Šarićevog starijeg brata, odbjeglog narkobosa Darka. On je to, kako je rekao, učinio u ime hrvatske građevinske firme “SCAT-ing d.o.o”, koja je u vlasništvu Marjana Šarića.

Štrbac je optužen u Srbiji i u toku mu je suđenje pred Specijalnim sudom, zbog optužbi tužilaštva da je oprao milione Darka Šarića kupovinom firmi u Vojvodini.

Upravi za imovinu još ne polazi za rukom da obezbijedi zakupca milionski vrijednih nekretnina i opreme brata odbjeglog narko bosa Darka Šarića. U zakup se nude noćni klub “Municipijum” u Pljevljima za 2.000 eura mjesečno, kao i oprema za proizvodnju betona, zatim buldožeri, bageri, kamioni, cistjerne za gorivo i vodu...

Ukupna procijenjena vrijednost imovine za iznajmljivanje je oko 100.000 eura mjesečno, ali je predviđeno da onaj ko je koristi dobije popust i do 25 odsto ukoliko uzme sve radne mašine.

Pomoćnik direktora Uprave za imovinu Osman Nurković, kazao je ranije da očekuje da će zakupca dobiti i preostala imovina oduzeta od Šarića.

On je tada rekao da Uprava za imovinu ima obavezu da obezbjeđuje te objekte, da ih osigurava i održava.

“Za te namjene do sada je izdvajano oko 4.000 eura mjesečno, a danom preuzimanja od strane zakupca, ta obaveza će prestati, što je značajna ušteda troškova koji su plaćani iz budžeta", rekao je on.

Od falsifikovanih čekova do ljubavi sa Gocom Tržan

Dragojlović je svojevremeno demantovao pisanje pojedinih srpskih medija, koji su tvrdili da je ovaj blisko sarađivao sa Šarićem i Subotićem. On je 2010. godine, u jednom od reagovanja, napisao da je jedini “kontakt” koji ima sa njima, to što mu pojedine njihove firme duguju milijarde dinara naknade za korišćenje patenata i autorskih prava na elektronsko plaćanje dopuna za mobilne telefone.

Mediji su 2011. pisali da je vlasnik firme DMD holding Dejan Dragojlović uhapšen 16. marta u akciji “Kraba” zbog zloupotrebe teške 12,5 miliona dinara koju je počinio u dogovoru sa Nenadom Borojevićem. Njega su sumnjičili i da je 2006. godine, kao faktički vlasnik banjalučke firme "Medifarm", a u saizvršilaštvu sa Borojevićem, srpskom Institutu za onkologiju i radiologiju ispostavio falsifikovan predračun za carinjenja aparata za bronhoterapiju vrijedan 14 miliona dinara.

Istog dana taj iznos uplaćen je na račun Dragojlovićeve firme "Medifarm", a istragom koja je pokrenuta 2010. godine utvrđeno je da je stvarna vrijednost tih aparata 1.162.000 dinara. Blic je 2011. pisao i da je bio hapšen 2008. zbog sumnje da je tri godine ranije falsifikovanim čekovima oštetio EFG Eurobanku za osam miliona dinara...

U javnosti je ostao upamćen i po ljubavnoj vezi sa pjevačicom Gocom Tržan. On je jednom otkupio sve karte za njen koncert i tako bio jedini posjetilac.

Galerija

Bonus video: