Dalmatinska ulica: Smeće se gomila, a smrad širi naseljem

Na deponiji je sve veća gomila smeća, građevinskog šuta, ostataka fasade od stiropora i pokućstva
77 pregleda 3 komentar(a)
deponija, Dalamtinska ulica, Foto: Vesko Belojević
deponija, Dalamtinska ulica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.07.2013. 19:05h

Vlasnici parcele u Dalmatinskoj ulici u Podgorici, na kojoj se odlaže otpad, još nijesu uklonili smeće, iako su još prošle sedmice inspektori Komunalne policije donijeli rješenje da se do srijede deponija mora ukloniti.

Portparol "Čistoće" Senada Mulešković kazala je da se do juče niko nije obratio nadležnim u tom preduzeću sa zahtjevom da se lokacija očisti od smeća.

Iz Komunalne policije su saopštili da će u slučaju da vlasnici ne uklone otpad u navedenom roku, inspektori organizovati čišćenje lokacije, a trošak transporta fakturisati vlasnicima parcele.

Rješenje je donešeno nakon brojnih pritužbi mještana Dalmatinske ulice i pisanja „Vijesti” o tom problemu.

Mještani Dalmatinske ulice apelovali su ranije na nadležne da uklone spontanu deponiju, preko puta prodavnice “Lido”, koja je svakim danom veća i pored toga što je u neposrednoj blizini pet kontejnera.

Nesnosan smrad se širi sa deponije ugrožavajući stanovnike obližnjih kuća, koji zbog toga izbjegavaju da otvaraju prozore.

Iz "Čistoće" su ranije predložili da se vlasnik parcele na kojoj se stvorila deponija obrati tom preduzeću pisanim zahtjevom

Iz "Čistoće" su ranije predložili da se vlasnik parcele na kojoj se stvorila deponija obrati tom preduzeću pisanim zahtjevom.

"Pisani zahtjev može se predati na arhivi preduzeća u Ulici zetskih vladara, poslati na broj fax 625 – 921 ili mail jpc_pg@t-com.me. Komisija preduzeća, po dobijanju zahtjeva, procjenjuje količinu otpada i nakon uplate u dogovoru sa vlasnikom posjeda organizuje termin uklanjanja otpada", rekla je tada Mulešković.

Na deponiji je sve veća gomila smeća, građevinskog šuta, ostataka fasade od stiropora i pokućstva, ali radnici Javnog preduzeća "Čistoća" do sada nijesu mogli ukloniti smeće jer se nalazi na privatnom posjedu.

Mulešković je ranije potvrdila da se deponija stvara na privatnom zemljištu, ali da nemaju obavezu uklanjanja otpada osim na zahtjev vlasnika.

Bonus video: