Mališani iz srpskih enklava na Kosovu stigli na prvo ljetovanje

Iz francuske organizacije Solidarnost za Kosovo je saopšteno da je to putovanje prilika za najsiromašniju djecu da po prvi put vide more i uživaju u kupanju
6 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 10:14h

Francuska organizacija Solidarnost za Kosovo i ove godine je organizovala ljetovanje za djecu iz srpskih enklava sa Kosova, u okviru koje je juče u Čanju stiglo 40 mališana.

Iz te organizacije je saopšteno da je to putovanje prilika za najsiromašniju djecu da po prvi put vide more i uživaju u kupanju.

"To je takođe prilika da prekinu život u izolaciji, upoznajuću drugu djecu, stvaraju nova prijateljstva i istovremeno uživaju u raspustu na mirnom mjestu, daleko od teške svakodnevice", kazao je direktor te organizacije Arno Gujon.

Pripreme za prvo kupanje u moru (Foto: Solidarnost za Kosovo)

“Ovo ljetovanje, koje će trajati sedam dana, biće ispunjeno kulturno - umjetničkim aktivnostima, kao što su pozorište ili slikarstvo, ali će, takođe, biti i ekskurzija brodom do jadranskih ostrva ili do manastira Ostrog. Paralelno sa tim aktivnostima , svakodnevno kupanje će biti prilika da djeca nauče da plivaju, zahvaljujući školi plivanja", rekao je Gujon.

Mališani ispred odmarališta u Čanju (Foto: Solidarnost za Kosovo)

Humanitarni projekat, prema njegovim riječima, u potpunosti finansira organizacija Solidarnost za Kosovo, kojoj su 700 donatora iz Francuske dali podršku, a kojima je posebno stalo do sreće ovih mališana.

Galerija

Bonus video: