Rukometašice "Budućnosti" na pripremama: Priroda najbolje mjesto za zbližavanje

Djevojke spremne za „vodenu avanturu“, rafteri orni da im se nađu pri ruci, a trener zadovoljan što su pripreme počele baš u njegovoj Pivi
4 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 18:01h

Na Brštanovici, u Pivi, juče je bilo veoma živo.

Vikend, lijepo vrijeme, pa pristigli rafteri sa svih strana. A tu su bile i specijalne gošće zbog kojih je, kako reče jedan rafter, „vrijedjelo peći se na 35 u hladu“. Rukometašice „Budućnosti“ sa pripremama su počele u etno selu „Izlazak“ na poziv vlasnika, Vanje i Novice Gogića, i Zorana Blagojevića iz „Rafting Montenegra“.

Djevojke spremne za „vodenu avanturu“ i druženje, rafteri orni da im se nađu pri ruci, a trener zadovoljan što su pripreme počele baš u njegovoj Pivi.

„Prije osam-devet godina kada smo bili na pripremama u Kolašinu uradili smo sličnu stvar. Ovo godine imamo mnogo novih igračica, pa mi je želja bila da se više druže i zbliže na ovakvom, ali i da djevojke koje dolaze iz Danske, Njemačke, Rusije, Rumunije i Poljske vide možda i najljepši dio Crne Gore na pravi način i dožive nešto što će ih još više ubijediti u pravilnost izbora da dođu u Crnu Goru“, kazao je trener Dragan Adžić.

Sa osmijehom je kazao da o ljepotama Pive ne govori zato što je Pivljanin već zbog prirode koja ga okružuje, a turisti koji svake godine dolaze ne oduševaljavaju se bez razloga pomenutim krajem.

I djevojke priznaše, iako nijesu Pivljanke, da ih je oduševila priroda, ljubazni domaćini, Suza Evrope i da je nekima prvi, ali sigurno ne i posljednji put, da dođu u Pivu. Sad kad su je otkrile, kako rekoše, doći će opet.

„Ovo je sjajan početak priprema i bolje od ovoga nije moglo biti. Ekipa nam je dosta izmijenjena, pa je ovo dobra prilika da se u prirodi, okruženi ljepotom i tišinom bolje upoznamo, ali i da se djevojke koje su sa strane brže uklope“, kazala je nasmijana Biljana Pavićević kojoj je ovo bio prvi susret sa Pivom.

„Priroda je ovdje sjajna, nema gužve i pravo je mjesto da se čovjek psihički odmori, tako da ću ovdje dolaziti i privatno. Nažalost, sjever je kod nas malo zapostavljen, a tako lijepih mjesta imamo. Zato bih pozvala sve koji mogu da ulažu u sjever da bi Crna Gora jednako bila razvijena i na sjeveru i na jugu“, kazala je Biljana.

„Uklapanje“ možda najlakše ide Marti Žderić iz Hrvatske jer kako reče jezik joj nije problem, priroda i ljudi slični, a i kuća joj nije daleko. Ostalima za sada sporazumijevanje ide malo teže, ali iz osmijeh i dobru volju sve prepreke se ruše. A i počele su da uče crnogorski.

„Crna Gora je vrlo lijepa“, kazala je na crnogorskom Irina Nikitina.

Biljana je bila tu da pomogne ako koja riječ „zaškripi“.

„Trener, djevojka i cijela ekipa su sjajni. Svi mi pomažu. Što se tiče Crne Gore ona je zaista lijepa, tu su more, planine, vedri ljudi. Počela sam da učim crnogorski, ali dobro se sporazumijevamo - malo ruski, malo engleski, i sve ide kako treba“, kazala je Irina i dodala da joj u Rusiji od njene kuće do mora treba dva dana, a u Crnoj Gori manje od sata.

Ako se po jutru dan poznaje onda je ekipa „Budućnosti“ dobro krenula jer jedan cilj trenera je već ispunjen – djevojke su djelovale kao složna, uigrana ekipa, a ne kao neko ko u svojim redovima ima iskusnu Radmilu, Milenu, Majdu, Klaru, ali i Kristinu, Kingu, Kamilu, Irinu, Martu koje tek treba da se uklope.

„Ovo što je uradio Novica Gogić je zaista za pohvalu. Omogućio nam je dva divna dana druženja i hvala mu na tome“, kazao je Adžić.

„Rukometna reprezentacija i rukometašice ’Budućnosti’ su najbolji ambasadori naše zemlje i mora se nagraditi njihov uspjeh. To što su oni uradili ima i turistički značaj jer zahvaljujući njima stranci znaju gdje se nalazi Crna Gora. One zaslužuju mnogo više od ovoga i kazali smo selektoru Adžiću da im uvijek stojimo na raspolaganju“, kazali su Vanja i Novica Gogić.

Sjever bi mogao postati baza za pripremu sportista

Nakon raftinga rukometašice idu na desetodnevne pripreme na Kopaonik. Prema riječima Adžića rado bi ostali u Crnu Goru, ali uslovi za pripreme ne postoje. „Radije bismo radili pripreme u Crnoj Gori, ali je situacija trenutno takva da imamo uslove samo da radimo vani.

U Kolašinu je problem stanje sportske dvorane, na Žabljaku se radi sportska sala i on bi mogao biti sljedeća destinacija. Šteta je što Plužine i opština ne učine više da valorizuju tu poziciju i ljepotu koju ovaj kraj ima, da se i tu naprave sportski tereni jer je nadmorska visina idealna za pripreme svih sportskih kolektiva“, kazao je Adžić.

I bračni par Gogić smatra da bi Plužine, izgradnjom sportskih terena i dvorane, mogle da postanu dobra baza za pripreme kako sportista iz zemlje, tako i onih iz regiona.

„Predlagalii smo da se u gradskom centru Plužina naprave sportski tereni, dvorana, gdje bi naši sportisti mogli da dolaze na pripreme. Da postoji kvalitetna sala u Plužinama rukometašice bi mogle tu da dođu na pripreme, a ako dođe jedan olimpijski tim i evropski prvak sigurno bi dolazili i drugi klubovi kako iz Crne Gore tako i iz okruženja i Evrope".

"Što se tiče prirode uslovi na sjeveru su fantastični za pripreme sportista i pozvao bih sve ljude koji odlučuju o načinu života u opštinama na sjeveru da se potrude da stvorimo uslove da nam ovakve ekipe dolaze“, poručili su Gogići.

Galerija

Bonus video: