Žena džepari u Domu zdravlja u Bloku V

"Vijestima" se više osoba obraćalo sa istom pričom da su ostajali bez novčanika, tašni i dokumenata tokom posjeta ljekarima u Kliničkom centru i u domovima zdravlja
7 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2013. 15:00h

Podgoričaninu Jovanu B. Jankoviću (60), uobičajeni rutinski ljekarski pregled kod urologa, presjeo i prije nego je izvadio nalaze o svom zdravstvenom stanju.

Čekajući u redu za pregled kod ljekara urologa u Domu zdravlja u Bloku V, kako je ispričao u redakciji “Vijesti”, nepoznata ženska osoba mu je, neprimjetno, iz torbice ukrala novčanik sa dokumentima.

“U srijedu oko 8 sati pošao sam u Dom zdravlja u Bloku 5 da izvadim nalaze urina i krvi radi kontrole, kod urologa dr Đurovića. Čekajući u redu, primijetio sam da se osoba iza mene nešto gurala. Imala je šarenu maramu preko moje tašne sa bočne desne strane. Maramu sam odgurnuo rukom nazad, nekako iza leđa. To je bila ženska osoba, nijesam joj vidio facu jer je nijesam ni zagledao. Zapravo nijesam obraćao pažnju. Kada sam vidio da je uporna, pošao sam korak naprijed i svoju torbicu povukao ispred sebe. Čašu sa urinom, koja je stajala u kesi, predao sam ljekarima na analizu”, ispričao je Janković.

Kada je predao uzorak ljekarima on je, kako tvrdi, vidio da mu je nestao novčanik sa do kumentima.

"U novčaniku su se nalazili lična karta, vozačka dozvola, zdravstvena knjižica, naočare otropedske vrijedne oko 30 eura, 80 eura, kao i CKB viza kartica. Odmah sam to prijavio policiji", kaže Janković.

Podgoričanin je na kraju razgovora imao i jedno upozorenje za građane.

"Želim da upozorim građane da čuvaju torbice i novčanike jer su se pojavile ženske osobe koje “operišu” po domovima zdravlja. Kada sam pošao da uplatim taksu za novu ličnu kartu i vozačku, na šalteru mi je radnica rekla da masovno građani dolaze da obnove dokumenta zbog krađe u sličnoj situaciji koja se i meni desila", naveo je Janković.

"Vijestima" se više osoba obraćalo sa istom pričom da su ostajali bez novčanika, tašni i dokumenata tokom posjeta ljekarima u Kliničkom centru i u domovima zdravlja.

U podgoričkoj policiji su kazali da im je prijavljen najnoviji slučaj nestanka novčanika, te da rade na rasvjetljavanju ovog slučaja, ali i drugih krađa.

Galerija

Bonus video: