Novi incident u Krašićima: Petrović nasrnuo i na staricu

A.U. (68) je protiv Petrovića tivatskoj policiji podnijela prijavu zbog nasilničkog ponašanja u kojoj je istakla da ju je Podgoričanin vrijeđao, psovao i zalivao vodom
160 pregleda 33 komentar(a)
Željko Petrović ponta, Foto: Siniša Luković
Željko Petrović ponta, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.07.2013. 09:38h

Mještani Krašića ponovo su zvali policiju zbog neprimjerenog ponašanja svog novopečenog komšije, Podgoričanina Željka Petrovića, koji je 25. jula kako tvrde, duže od 40 minuta na ponti ispod svoje novosagrađene vile u tom tivatskom naselju, maltertirao šezdesetosmogodišnju A.U.

Petrović ju je, tvrde mještani, psovao i prskao vodom iz crijeva, ne dozvoljavajući joj da napusti pontu za koju Podgoričanin tvrdi da je njegova privatna svojina i na kojoj nikome ne dozvoljava da se kupa i sunča.

A.U. je protiv Petrovića tivatskoj policiji podnijela prijavu zbog nasilničkog ponašanja u kojoj je istakla da ju je Podgoričanin vrijeđao, psovao i zalivao vodom, kao i da je fizički nasrnuo na njenog supruga i mještane koje je pozvala u pomoć.

Željko Petrović je incident prouzrokovao i 4. jula kada je na ponti sagrađenoj nasipanjem kamena i zemlje u more ispod nekadašnje prirodne kamenite plaže na kojoj je prethodno izgradio vilu, na sličan način napao Beograđanku Vesnu Mitrović i njenu prijateljicu Jovanku Dobričanin.

One su ga, takođe, prijavile policiji, a na teren je tada izašla i Inspekcija zaštite prostora koja je izvršila nadzor na parcelama 186 i 173/4 KO Krašići u Tivtu.

Po Zakonu o morskom dobru, svi novoizgrađeni objekti u pojasu morskog dobra kakva je i sporna ponta u Krašićima su u državnom, a ne privatnom vlasništvu

Uprava se međutim, tada, ali ni u međuvremenu, nije izjašnjavala o tome da li je Petrović mogao da sa svoje "privatne ponte" tjera ljude koji su se tu sunčali.

Po Zakonu o morskom dobru, svi novoizgrađeni objekti u pojasu morskog dobra kakva je i sporna ponta u Krašićima su u državnom, a ne privatnom vlasništvu, i dok ih neko ne zakupi i za to državi plati nadoknadu, dio su javnog i svima dostupnog dobra – morske obale.

Prema tvrdnjama mještana Krašića, ponašanje Petrovića od ovakvog nalaza inspekcije je postalo još nasilnije prema svakome ko se usudio da stane na pontu ispod njegove vile.

“Vijesti” nijesu uspjele da dobiju komentar Petrovića, jer broj, dostupan redakciji, nije bio u funkciji.

Sazivaju poseban sastanak

Prema saznanjima “Vijesti”, policija će protiv Petrovića preduzeti sve što bude mogla iz domena svojih nadležnosti, a iniciran je i sastanak lokalne policije sa koordinatorom Uprave za inspekcijske poslove za područje Boke Zoranom Marašem i njegovim saradnicima u subotu ujutro, kako bi se našao način da državne službe efikasno stanu na put neprimjerenom ponašanju Podgoričanina.

Bonus video: