Ministarstvo pravde: Bezbjednosna situacija u ZIKS-u stabilna

"Do sada nije bilo pacijenata sa težim poremećajima zdravstvenog stanja, a manji broj lica koja štrajkuju se žalio na malaksalost i nesvjesticu"
78 pregleda 1 komentar(a)
ZIKS, Foto: Arhiva "Vijesti"
ZIKS, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 22.07.2013. 12:46h

Zatvorenici u zatvoru u Spužu, njih 243 odbijaju zatvorsku hranu i tako demonstriraju nezadovoljstvo amandmanima na Predlog zakona o amnestiji, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Kako se dodaje zdravstvena služba ZIKS-a uredno vodi evidenciju shodno propisanim protokolima i redovno obavlja preglede osoba koje odbijaju uzimanje zatvorske hrane.

"Za dane vikenda, pored zdravstvene službe ZIKS-a, bio je angažovan i medicinski tim iz Doma zdravlja Danilovgrad. Do sada nije bilo pacijenata sa težim poremećajima zdravstvenog stanja, a manji broj lica koja štrajkuju se žalio na malaksalost i nesvjesticu", navodi se u saopštenju.

Osuđena lica koja odbijaju hranu a koja su imala potrebu za medicinskom pomoći preporučenu terapiju su uredno prihvatili, dodali su iz Ministarstva.

Bezbjednosna situacija u ZIKS-u je stabilna.

Zatvorenici koji u Kazneno-popravnom domu (KPD) spuškog zatvora štrajkuju glađu jer su nezadovoljni amandmanima na Predlog zakona o amnestiji, prije dvije noći pridružili su se osuđenici Zatvora za kratke kazne (ZZK).

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" iz spuškog zatvora, hranu, uključujući i osuđenike koji su se sada pridružili štrajkačima, ne uzima više od 350 stanovnika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Bonus video: