Zakup noćnog kluba "Municipijum" košta 2.000 eura

Raspisan četvrti oglas za iznajmljivanje privremeno oduzete imovine Šarića
62 pregleda 0 komentar(a)
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
diskoteka Municipijum, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.07.2013. 08:18h

Uprava za imovinu četvrti put je raspisala oglas za iznajmljivanje privremeno oduzete imovine Pljevljaka Duška Šarića, pošto im do sada nije pošlo za rukom da obezbjede zakupca milionski vrijednih nekretnina i opreme.

Posljednja licitacija je propala jer je hrvatska građevinska firma iz Nišica, koju je zastupao Radovan Štrbac advokat i prijatelj Darka Šarića, starijeg brata optuženog Duška, dostavio nepotpunu ponudu.

I ovaj put uslovi licitacije su isti: Uprava za imovinu u ime države nudi u zakup noćni klub “Municipijum” u Pljevljima sa 2.000 eura mjesečno, a u ponudi je i oprema za proizvodnju betona različitih kapaciteta, zatim boldožeri, bageri, kamioni, cistjerne za gorivo i vodu različitih proizviđača.

Ukupna procijenjena vrijednost imovine za iznajmljivanje je oko 100.000 eura, ali je predviđeno da onaj ko je koristi dobije popust i do 25 odsto ukoliko uzme sve radne mašine.

Licitacija je zakazana za 29. jul, a do tada zainteresovani mogu dostavljati ponude, piše u oglasu Uprave za imovinu objavljenom u državnoj “Pobjedi”.

Radovan Štrbac, advokat i prijatelj Šarićevog starijeg brata, odbjeglog Darka, je u ime hrvatske građevinske firme "SCAT-ing d.o.o" početkom mjeseca na licitaciju ponudio zakup za građevinske mašine i dvije fabrike, koje pripadaju “Mat company”.

Za kafe “Municipijum”, koji je kao i ostala imovina privremeno oduzeta od Duška Šarića, kome se sudi za pranje novca od kokaina, nije bilo zainteresovanih.

Štrbac je u Srbiji ostao bez advokatske licence jer se protiv njega vodi krivični postupak pred Specijalnim sudom, zbog optužbi tužilaštva da je oprao milione eura Darka Šarića kupovinom firmi u Vojvodini.

Vlasnici hrvatske firme su braća Marjan i Josip Šarić, a Štrbac je nakon neuspjele licitacije rekao da je njihovo preduzeće ugledno i da im mašine trebaju jer se bave obradom kamena.

Advokat tvrdi da Šarići iz Nišica nemaju nikakve veze sa Šarićima iz Pljevalja. Benzinsku pumpu “Mat petrol” iz Pljevalja zakupila je firma “ELCOM” koja je ranije bila njen vlasnik ali je ustupila Šarićima, odnosno njihovoj firmi “Mat company”.

Privremeno oduzetu imovinu Safeta Kalića je nedavno zakupilo rožajsko preduzeće “R&R - ŠPED". Kaliću i Šariću se sudi u bjelopoljskom Višem sudu za pranje para.

Bonus video: