Omiljena destinacija za sklapanje brakova: S burmama u Budvu

Crnogorska metropola turizma postala jedna od poželjnijih kada sklapanje brakova u pitanju
62 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 20.07.2013. 14:48h

Budva, koja drži lidersku poziciju kao najomiljenija destinacija za odmor, postaje i metropola svadbenog turizma - inostrani gosti su upravo u tom gradu od početka godine sklopili trećinu od ukupnog broja brakova.

Turističke agencije u Budvi međutim, još nijesu prepoznale i tu mogućnost kao što se to čini sa mnogim ostalim destinacijama poput Las Vegasa, Santorinija i Mauricijusa, gdje se ljudima nude svadbeni aranžmani.

Da stranci ciljano dolaze u crnogorski Las Vegas, kako mnogi doživljavaju Budvu, da bi u tom gradu izgovorili sudbonosno da, svjedoči i statistika matične službe Sekretarijata za lokalnu samoupravu, prema kojoj je od početka godine sklopljeno 85 brakova, od kojih trećina isključivo među strancima, dok je još toliko “mješovitih brakova”.

“Najviše brakova, čak 24, sklopili su supružnici koji su iz inostranstva. Zaključeno je 14 brakova između supružnika koji su iz Budve, kao i 18 brakova gdje je jedan supr užnik iz Budve, a drugi iz druge crnogorske opštine.

Sklopljeno je čak 19 brakova, gdje je jedan od supružnika iz Budve, a drugi iz inostranstva”, navela je sekretarka za lokalnu samoupravu Tanja Kažanegra, pozivajući se na podatke matičara.

U Budvi se vjenčalo i deset parova, koji su iz Crne Gore, a nemaju prebivalište u metropoli turizma. Prema statistici matičara, devet brakova sa supružnicima iz inostranstva sklopili su državljani Crne Gore, koji ne žive u Budvi, već im je prebivalište u nekoj od drugih crnogorskih opština.

Omiljena mjesta za vjenčanja su, kako su rekli matičari, različita - od jahti i plaža, ostrva, do hotela, restorana i tvrđava. Gotovo da nema mjesta na budvanskoj rivijeri, koja, kako su dodali, nijesu poslužila nekom od parova da krunišu svoju ljubav.

Galerija

Bonus video: