Povratak kući sa „krova Evrope”

Vođa ekspedicije Dušan Bošković tvrdi da je uspon bio dosta težak, ali da su bili u dobroj kondiciji i da ih je poslužilo i vrijeme
140 pregleda 4 komentar(a)
Elbrus, visokogorci, Foto: Zoran Đurić
Elbrus, visokogorci, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.07.2013. 07:30h

Troje alpinista Planinarskog kluba “Visokogorci Crne Gore”, koji su na Dan državnosti osvojili najviši vrh Evrope - Elbrus, sletjeli su juče na aerodrom u Podgorici.

Vođa ekspedicije Dušan Bošković tvrdi da je uspon bio dosta težak, ali da su bili u dobroj kondiciji i da ih je poslužilo i vrijeme.

“Nakon što smo se spustili, gore je počela mećava, tako da smo ugrabili savršeno vrijeme. Na vrh smo se popeli za osam sati i 20 minuta, dok je uobičajeno vrijeme uspona devet sati”, kazao je Bošković.

Pored njega, učesnici ekspedicije bili su Ivana Šuković, Marko Rešetar i Ivan Femić koje su juče porodice i prijatelji sačekali na aerodromu. Ubrzo je jedan od “Visokogoraca” otvorio šampanjac i njime isprskao alpiniste.

Elbrus je najviši vrh na Kavkazu, visok 5.642 metra.

Predsjednik kluba Dragan Bulatović saopštio je ranije da su “Visokogorci” tim usponom na simboličan način proslavili 13. jul, upisavši još jedan veliki uspjeh u knjigu crnogorskog alpinizma.

“Visokogorci su razvili crnogorsku zastavu na 'krovu Evrope'... uprkos hladnom i vjetrovitom vremenu...”, saopštio je tada Bulatović.

Bonus video: