Mještani Barutane traže priključenje na vodoizvorište Boljesestre

Stanovnici Barutane su napravili vodovod još prije tri decenije ali je pumpa trošila toliko struje da je mještani nijesu mogli plaćati
51 pregleda 1 komentar(a)
Sa izvorišta Boljesestre, Foto: Luka Zeković
Sa izvorišta Boljesestre, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.07.2013. 10:54h

Predsjednik Mjesne zajednice Barutana Ivan Vukčević saopštio je juče da će tražiti da se selo priključi na vodoizvorište Boljesestre.

Vukčević je pojasnio da će na sastanku sa predstavnicima Glavnog grada, resornog Ministarstva i predstavnicima Elektroprivrede, kojoj na ime računa za struju duguju oko 200.000 eura, tokom sljedeće sedmice pokušati da pronađu rješenje za normalno vodosnabdijevanje.

Mještani Barutane napravili su vodovod još prije tri decenije ali je pumpa trošila toliko struje da je mještani nijesu mogli plaćati.

“Mjesečno su stizali računi za struju od 15.000 eura i to se nije moglo platiti. Računi su se nagomilali i dug je dostigao 200.000 eura. Staru pumpu koja je trošila struju zamijenili smo novom prošle godine. Tako da smo zbog duga za vodu, i pored vodovodne mreže, vodu imali samo nekoliko dana prošle godine”, rekao je Vukčević.

On smatra da bi problem oko 400 domaćinstava bio riješen priključenjem na regionalni vodovod.

“Nedavno se desio požar u Bigoru. S obzirom na to da nema vode, vatra se bila opasno približila kućama i prijetila da napravi veliku materijalnu štetu. Intervenisali su vatrogasci i ugasili požar. Poželjno bi bilo da konačno riješimo problem sa vodom, jer u ljetnjim mjesecima u Barutani ima mnogo više stanovnika. Zato smo inicirali sastanak, kako bismo došli do rješenja”, rekao je Vukčević.

Bonus video: