SDP Cetinje: Zapošljavanje je važnije od šminkanja infrastrukture

U toj stranci dodaju da lokalni DPS konstantno želi da ih optuži za loše rezultate prethodne lokalne uprave
7 komentar(a)
Njegoševa ulica, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Njegoševa ulica, Cetinje, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 18.07.2013. 19:34h

Cetinjski odbori SDP i DPS nastavili su „prepirku“ oko rekonstrukcije Njegoševe ulice u tom gradu. Iz SDP ističu da su zbog građana dužni da ukažu na određene činjenice koje lokalni DPS nevješto zaobilazi – prije svega da je rekonstrukcija te ulice započeta početkom oktobra, sa ciljem da radovi budu završeni do decembra mjeseca prethodne godine, a zavisno od vremenskih prilika, najkasnije do početka turističke sezone.

"Dakle, lokalna uprava je tada pokazala posebnu pažnju za ljetnju turističku sezonu i potrebu da glavna gradska ulica bude u punoj funkciji tokom ljetnjih mjeseci, a sada se ograđuje od rokova i ciljeva koje je sama postavila, želeći da profitira na veoma jeftin, politikantski, način", navodi se u novom regovanju SDP-a.

U saopštenju se dalje navodi „da se njihovi stavovi, kada su prioriteti u razvoju Cetinja, suštinski razlikuju od sadašnjih prioriteta lokalne uprave“.

"Jer su za nas pitanja zapošljavanja građana Cetinja, fiskalne konsolidacije, autobuske stanice, vodosnabdijevanja, sanacije ponora na Donjem polju, zatvaranja i sanacije deponije i čitav niz drugih, neuporedivo važnija od šminkanja infrastrukture, čiji se kvalitet najbolje vidi u slučaju Dvorskog trga, gdje su radovi izvedeni na način koji je podrazumijevao više naknadnih rekonstrukcija od njegovog otvaranja do danas", poručuju iz SDP-a.

U toj stranci dodaju da lokalni DPS konstantno želi da ih optuži za loše rezultate prethodne lokalne uprave.

"Naša partija je u tadašnjoj koalicinoj vlasti participirala sa svega tri funkcionera, naspram više od desetak funkcionera lokalnog DPS-a koji je dominanto činio lokalnu vlast.

Zvuči veoma čudno i zlonamjerno optuživanje naših članova za ostavljene dugove i nerealizovane projekte, osim ako se lokalni DPS na ovaj način, po ko zna koji put u posljednje tri godine, ne distancira od svojih partijskih kolega, koji su bili dominantni dio tadašnje lokalne uprave", navode u SDP-u.

Oni dodaju da jesu bili dio te lokalne vlasti i da su značajno doprinijeli realizaciji čitavog niza infrastrukturnih projekata, kojima se kiti aktuelna lokalna vlast.

"Uvjereni smo da građani Cetinja na pravi način prepoznaju naše iskrene namjere i doprinos razvoju crnogorske prijestonice i da ce to na adekvatan nacin vrednovati na predstojecim lokalnim izborima, kao i rezultate aktuelne DPS vladajuce strukture", stoji na kraju saopštenja OO SDP Cetinje.

Bonus video: