Loše stanje na putevima u Zeti: U slalom vožnji stradaju i branici

Mještani smatraju da će se rupe još više proširiti ako ih nadležni ne zakrpe, s obzirom da je u toku berba i prodaja poljoprivrednih proizvoda, a samim tim je i saobraćaj najgušći
162 pregleda 1 komentar(a)
Rupe na putevima, Foto: Luka Zeković
Rupe na putevima, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.07.2013. 15:43h

Mještani pojedinih zetskih sela tvrde da uz mnogo poteškoća dolaze do svojih kuća, jer su putevi puni rupa dubokih i do pola metra.

Kroz Mojanoviće, Golubovce, Balabane i Mataguže teško je u vožnji automobilom izbjeći svaku rupu.

Mirko Kovačević tvrdi da su se rupe otvorile nakon martovskih kiša i da ih od tada niko nije krpio.

“Bilo je obećano da će se rupe pokrpiti nakon izbora, međutim, do danas se niko nije udostojio da ih zakrpi. Čuo sam da kroz Mojanoviće nešto pripremaju za krpljenje, tamo su ogromne rupe”, kazao je Kovačević.

Pojedini mještani smatraju da nadležni ne krpe rupe jer je predjednik Filip Vujanović izgubio u Zeti na nedavnim izborima

On smatra da im je dobar put neophodan, jer u Zeti pretežno žive poljoprivrednici i zbog toga koriste kamione, traktore, kombije i ostala teška vozila.

“Prijatelj mi je prije neki dan polomio balirku preko tih rupa i potpuno joj razbucao jednu gumu. Narod stalno prevozi pšenicu, žito, drva, travu i ove rupe svakako smetaju”, kazao je Kovačević.

Reporteri “Vijesti” bili su u zetskim selima i vidjeli da su rupe u pojedinim ulicama, pogotovu u glavnoj ulici u Balabanima, na svakih desetak metara.

U Mojanovićima je malo bolja situacija, jer su neke zakrpljene, a ostale rupe pripremljene za asfaltiranje.

Milan Đuretić tvrdi da su mnogi oštetili automobile i u šali kaže da su jedino mehaničari imali koristi od loših puteva.

“Čovjek se zaleti, ne vidi rupu i odoše ležajevi, branici, gume i ostalo. Moj drug, mehaničar, zaradi pare mijenjajući ležajeve i krpeći gume”, pojasnio je Đuretić.

Mještani smatraju da će se rupe još više proširiti ako ih nadležni ne zakrpe, s obzirom da je u toku berba i prodaja poljoprivrednih proizvoda, a samim tim je i saobraćaj najgušći.

Misle da su kažnjeni jer je Filip izgubio

Pojedini mještani smatraju da nadležni ne krpe rupe jer je predjednik Filip Vujanović izgubio u Zeti na nedavnim izborima.

“Nijesu dobro prošli ovdje, pa nas kažnjavaju. Čekali su izbore da vide kako ćemo glasati, pa sada neće da ih krpe dok ne vide kako ćemo da glasamo na jesen. Iz inata ih opet neću zaokružiti”, kazao je mještanin koji je želio da ostane anoniman.

Vujanović je na predsjedničkim izborima 7. aprila u Zeti dobio 84 glasa manje od Miodraga Lekića.

Bonus video: