Kotor: Ozvaničen početak gradnje naselja „Sea Breeze” u Kavču

Novo naselje se sastoji od 25 vila, što čini prvu fazu od ukupno 50 planiranih, dvosobnih i trosobnih vila sa pogledom na zaliv, kao i na budući golf teren u bivšem vinogradu
97 pregleda 0 komentar(a)
Maja Ćatović, Foto: I. KOMNENIĆ
Maja Ćatović, Foto: I. KOMNENIĆ
Ažurirano: 11.07.2013. 18:50h

Gradonačelnica Kotora Maja Ćatović i osnivač “Boka grupe” Džon Kenedi svečanim polaganjem kamena temeljca označili su danas početak gradnje stambenog naselja “Sea Breeze” u mjestu Kavač.

Novo naselje se sastoji od 25 vila, što čini prvu fazu od ukupno 50 planiranih, dvosobnih i trosobnih vila sa pogledom na zaliv, kao i na budući golf teren u bivšem vinogradu, koji je, takođe, projekat “Boka grupe”.

Kenedi je kazao da imaju veliko interesovanje kupaca za vile čije cijene iznose od 400 hiljada do milion eura.

On je najavio intenzivne radove, koji će, kaže, biti završeni do kraja sezone.

“Do sada smo prodali osam vila. Prva, koja je za milion eura prodata kupcu iz Engleske, ima 350 kvadrata. Cijena jednog kvadratnog metra vile skoro ista je kao kod luksuznog stana, s tim što ovdje za tu cijenu kupac ima posebnu kuću, parking, terasu, bazen... Jedini smo za sada na tržištu koji imamo takvu ponudu. Prodaja, za sada, ide dosta dobro”, kazao je Kenedi i dodao da je prodaju ubzalo to što imaju dogovor sa CKB-om, koja kreditno obezbjeđuje 50 odsto vrijednosti na osnovu hipoteke na vilu.

Projekat je, rekla je Ćatović, rezultat uspješne saradnje Opštine i privatnog sektora.

“Ovo prvo stambeno naselje ove vrste u Kotoru ponudiće kako arhitektonsku, tako i svu drugu udobnost usklađenu sa ovim predivnim ambijentom. Na ovoj lokaciji vidjećemo prvih 25 od 50 pažljivo osmišljenih kuća, koje su dizajnirale i izgradile crnogorske arhitekte, tehničke ekipe i građevinske kompanije. Radujem se što mogu poželjeti dobrodošlicu novoj zajednici u našoj opštini koja će sa sobom donijeti i novi kapital i nove mogućnosti za ljude koji ovdje žive”, kazala je Ćatović.

Kotor, dodala je ona, “posjeduje neke od najboljih lokacija u Crnoj Gori, poput ove u Kavču”.

“Njihov kvalitet i razvoj treba da budu pažljivo planirani kako ne bismo obezvrijedili ono što imamo. Iz tog razloga je važno da privučemo investitore, kao što je 'Boka grupa', koji su spremni za saradnju sa Opštinom i državnim institucijama. Kada za nekoliko mjeseci na glavnoj ceremoniji pozdravim prve vlasnike ovog naselja pokazaćemo kako je moguće prilikom gradnje poštovati ambijentalne karakteristike prostora”, kazala je Ćatović.

Kotor posjeduje neke od najboljih lokacija u Crnoj Gori, poput ove u Kavču, rekla je predsjednica Opštine Maja Ćatović

Dvije nagrade

Grupa međunarodnih strukovnih eksperata nagradila je projekat “Sea Breeze” sa dvije nagrade.

Iz kompanije je saopšteno da je “Sea Breeze” osvojio nagradu za najbolje stambeno naselje u kategoriji višestrukih stambenih jedinica, kao i nagradu za najbolju arhitekturu, u kategoriji višestruke rezidencije. Nagrade će im biti uručene na ceremoniji u “Grosvenor House” hotelu u Londonu 24. septembra.

Bonus video: