Milan Dabović predložen za predsjednika Senata DRI

Od 13 članova Odbora, Dabovića je podržalo sedam, dok je šest glasova otišlo drugom kandidatu Branislavu Raduloviću
377 pregleda 4 komentar(a)
Milan Dabović, Foto: Savo Prelević
Milan Dabović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2013. 11:51h

Administrativni odbor tajnim glasanjem danas je predložio Skupštini da izabere Milana Dabovića za predsjednika Senata Državne revizorske institucije (DRI).

Od 13 članova Odbora, Dabovića je podržalo sedam, dok je šest glasova otišlo drugom kandidatu Branislavu Raduloviću.

Predloženo je i da Skupština za petog člana Senata izabere Nikolu Kovačevića za koga je glasalo osam članova Odbora, dok je pet glasova dobila Mila Kasalica.

Predsjedničko mjesto DRI je slobodno od kraja marta kada je Miroslav Ivanišević podnio ostavku zbog kompromitujućeg snimka.

Administrativni odbor je prije dva dana obavio konsultativno saslušanje 12 kadidata koji su se prijavili za upražnjeno peto mjesto. Za petog člana Senata stiglo je 13 prijava, ali je sudski vještak Milan Kastratović ispao iz konkurencije jer nije dostavio kompletnu dokumentaciju.

U skupštinskoj proceduri nalazi se predlog odbora da se Radule Žurić izabere za četvrtog člana Senata čime u DRI nijesu zadovoljni. Žurić nema podršku opozicije (SNP, Front i Pozitivne) i manje članice vladajuće koalicije - SDP.

Ako Žurić ne bude dobio podršku na plenumu ponoviće se procedura za izbor četvrtog člana i u tom slučaju bi, kako spekulišu u partijama, mogla da bude izabrana Biljana Vuksanović koju podržava SDP.

Bonus video: