Na UCG mjesta za 136 budžetskih i 872 samofinansirajuća studenta

Mašinski fakultet traži 23 budžetska, 86 samofinansirajućih i 12 stranih državljana, a Metalurško-tehnološki 23 budžetska, 25 samofinansirajućih i 15 stranaca
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2013. 12:50h

Mjesta za buduće budžetske brucoše u drugom roku, prema objavljenom konkursu, biće na Mašinskom, Metalurško – tehnološkom, Prirodno – matematičkom, Filozofskom i Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, kao i na samostalnom studijsom programu za obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

Konkursom je predviđeno da na samofinansiranju bude upisan 41 student na smjeru Menadžment na Ekonomskom fakultetu i 9 u Bijelom Polju, dok ima mjesta i za 10 stranih državljana na Ekonomiji u Podgorici.

Na Pravnom fakultetu ima mjesta samo za samofinansirajuće studente (70) i to u Budvi, dok je na Elektrotehničkom fakultetu ostalo mjesta za 175 onih koji će se finansirati iz sopstvenog budžeta, od čega 17 stranaca.

Mašinski fakultet traži 23 budžetska, 86 samofinansirajućih i 12 stranih državljana, a Metalurško-tehnološki 23 budžetska, 25 samofinansirajućih i 15 stranaca.

Na Fakultetu za pomorstvo traži se čak 155 samofinansirajućih studenata i 36 onih koji nijesu državljani Crne Gore

Na Stomatologiji ima mjesta za 18 samofinansirajućih studenata i dva stranca, a na Filozofiji konkursom traže 53 budžetska, 90 samofinansirajućih i 62 studenta strana državljanina.

Najviše mjesta na Filozofskom ima na Francuskom, Ruskom i Srpskom jeziku. Za obrazovanje sportista na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje ima mjesta za 56 samofinansirajućih i 4 strana studenta, a na Fakulttu za turizam i hotelijerstvo za 8 budžetskih, 63 samofinansirajuća i 20 stranih studenata.

Na Fakultetu za pomorstvo traži se čak 155 samofinansirajućih studenata i 36 onih koji nijesu državljani Crne Gore, na Biotehničkom ima mjesta za 35 samofinansirajućih studenata i jednog stranog brucoša, u Institutu za starane jezike ima mjesta za devet samofinansirajućih i pet stranih studenata.

Za one koje će finansirati država ima 15 mjesta na samostalnom studijskom programu Obrazovanje učitelja na albanskom jeziku, a konkursom je na Farmaceutskom fakulttu predviđeno dva mjesta za strane studente.

Prijave na konkurs podnose se do 5. jula i kandidati treba da dostave originalnu diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu, originalna svjedočanstva o završenom I, II, III i IV razredu srednjeg obrazovanja, biometrijsku ličnu kartu ili kopiju izvoda iz matične knjige rođenih i kopiju uvjerenja o državljanstvu, ovjerenu kopiju diplome “Luča” ili njoj ekvivalentne diplome, diplomu o osvojenoj prvoj ili drugoj nagradi na državnom takmičenju srednjoškolaca.

Strani državljanin podnosi i dokaz o poznavanju jezika na kome se izvode studije, izuzev u slučaju da je završio srednju školu na jednom od jezika koji su u službenoj upotrebi u Crnoj Gori, a oni imaju status studenata koji plaća školarinu.

Bonus video: