Ugostitelji u Petrovcu se žale da inspektori uzimaju i tanjire ispred gostiju

Ugostitelji u Petrovcu najavili da će u petak zatvoriti lokale do 11 sati u znak protesta
81 pregleda 42 komentar(a)
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.07.2013. 08:29h

Nijedan lokal u Petrovcu 5. jula neće raditi do 11 sati u znak protesta zbog načina na koji se sprovode inspekcijske kontrole, jedinstveni je stav 40 ugostitelja sa održanog sastanka.

Na momente žučan i buran sastanak, gdje je svaki od ugostitelja iznio svoje problema sa kojima se suočava zbog svakodnevnih inspekcijskih kontrola, na kraju je donio jedinstven zaključak ugostitelja da se više neće tolerisati "bahato i osiono ponašanje inspektora".

"Niko nema ništa protiv inspekcijskih kontrola, ali ako se sprovode kako je to zakonom određeno. Ovako nema dana da nam u lokale ne upadne po tri četiri puta inspekcija. Prepadaju goste, uzimaju im tanjire ispred nosa, obilaze lokal, uznemiravaju nas. To ničemu ne dolikuje, ponašaju se prema nama kao da smo mi neki krivci. Radimo legalno, i očekujemo da ako mi poštujemo ovu državu, da i nas ispoštuju, ako ništa, ono kao ljude, jer nijesmo stoka", saopšteno je "Vijestima" nakon sastanka.

Ugostitelji su jedinstveni da jedino zajedničkim protestom, tako što će u jeku sezone svi lokali biti zatvoreni, mogu skrenuti pažnju nadležnih da se nešto mora promijeniti.

"Zašto ta ista inspekcija ne smije da ode i kontroliše ugostitelje u Ulcinju ili Sutomoru, nego se bukvalno na nama iživljavaju. Znate li da su nam gosti odlazili iz lokala, upravo zbog bahatosti inspektora. To više nećemo tolerisati. Žao nam je te iste turiste koji su došli u Petrovac, jer u petak ujutru neće moći nigdje da se osvježe, da sjednu i popiju prvu jutarnju kafu, ali ovo je iznuđen potez", saopštili su ugostitelji.

Oni će nakon 11 sati, kako su najavili početi normalno da rade, ali ukoliko se poslije toga ništa ne promijeni, tvrde da su spremni i na radikalnije poteze.

Bonus video: